Националите по футзал отпадат с достойнство след страхотен мач с Латвия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:20 / 22.02.2009
1460
Българският национален отбор по футзал не успя да се класира за втората фаза на квалификациите за европейското първенство догодина. Пред страхотната варненска публика днес в зала "Конгресна" възпитаниците на Венцислав Гаврилов и Венко Иванов играха изключително силно, но загубиха с 2:3 пред отбора на Латвия, който в двете си срещи от групата досега имаше две победи и голова разлика 12:0. Досега тимът ни имаше равенство с Армения (2:2) и победа над Естония (4:0). За слредващата фаза продължават първите отбори от четирите групи и двата най-добри втори. С оглед на резултатите от другите групи, българите ги оправяше само победата в тази среща.
Нашите, които преди два дни записаха първата си победа в официална среща в цялата си история, изнесоха отличен мач и по нищо не отстъпваха на своя съперник. В четвъртата минута Димитър Иванов стреля хубаво отдалеч, но топката излезе в аут. Малко след това с опасен удар Матевиес можеше да открие резултата за латвийците, но коженото кълбо се удари в двете странични греди и излезе. Капитанът на нашите Виктор Викторов не успя да се разпише с диагонален шут, за да се стигне до шестата минута, когато залата бе вдигната на крака. Благовест Марев стреля от далеч прецизно по земя и топката се оплете в мрежата зад Бондарс. Българите продължиха да атакуват, но в 11-ата минута Колесниковс с диагонален шут от тъча матира Исмет Хаджиев - 1:1. Две минути по-късно Дачко вкара гол близнак и латвийците поведоха. Това по никакъв начин не притесни българите, които правиха всичко възможно, за да застрашават вратата на гостите. В 14-ата минута рикошет спаси латвийците след шут на Влади Гочев, за да се стигне до следващата минута, в която Делян Койчев нахлу отляво, излъга вратаря, стигна до аута и стреля от малък ъгъл. На голлинията имаше защитник на гостите, от чийто крак коженото кълбо влезе в мрежата му за 2:2. Този резултат се запази до края на първото полувреме.
През втората част "трикольорите" отново скочиха здраво и в 24-ата минута Даниел Несторов можеше да покачи на 3:2. Той премина като на шега цялото игрище и намери сили да стреля, но за жалост неточно. Три минути по-късно двата отбора си размениха по една греда - чрез Колесниковс и Бойчо Марев. Исмет Хаджиев спаси българите в 28-ата минута, когато Нагибис шутира опасно от фаул. Атаките за нашите зачестиха, но Несторов, Койчев и излезлият сам срещу вратаря отдясно на атаката Бойчо Марев нямаха късмет, като ударите им бяха спасявани от стража на латвийците. В 35-ата минута защитата ни проспа една ситуация, допускайки Дачко да излезе сам, но Хаджиев за пореден път показа страхотна класа. За съжаление обаче той бе безсилен в 37-ата минута, когато Нагибис се разписа от фаул за крайното 2:3. Нашите пуснаха пети полеви играч на мястото на вратаря, с цел да търсят обрат, но и това не помогна, въпреки че 16 секунди преди края Койчев можеше да изравни обаче топката му дойде доста трудна.
В крайна сметка нашите отпадат с гордо вдигнати глави, тъй като показаха, че са много добър отбор и бъдещето е пред тях. Те бяха аплодирани на крака от варненската публика след края на мача. Зрителите можеха да са и повече, но от Българския футболен съюз се изложиха с организацията, като по никакъв начин не разгласиха предварително, че във Варна има такова събитие. Да не говорим, че на отбора не бяха подсигурени нормални условия за подготовка, но въпреки това момчетата, десет от които са от варненските отбори, се справиха по блестящ начин.

България - Латвия 2:3
България: Исмет Хаджиев, Виктор Викторов, Бойчо Марев, Благовест Марев, Владимир Гочев (Димитър Иванов, Асен Каракашев, Милен Стефанов, Даниел Несторов, Ивайло Борисов, Делян Койчев)
Латвия: Бондарс, Сенс, Нагибис, Сустровс, Колесниковс (Матвейес, Лапковскис, Дачко, Зуковс, Барановс)
Голмайстори: Благовест Марев (6), Делян Койчев (15); Колесниковс (11), Дачко (13)
Жълти картони: Несторов, Хаджиев; Сенс, Барановс
Зала "Конгресна"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).