Марто Христов подписа с новак в Казахстан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:53 / 04.03.2009
664
Варненският нападател Мартин Христов ще играе в Казахстан през 2009 г. Преди два дни бързоногият футболист подписа договор с новака в местната Висша лига Тараз. Юношата на Черно море изкара 15-дневни проби в тима от малкото едноименно градче. По време на тестването Марто взе участие в три мача, като се разписа и в трите. Това веднага впечатли ръководството на казахстанците, което моментално му предложи договор. Той е за една година.
Христов сподели пред "Позвънете Новини", че е много доволен от предложените му условия. "Първенството започва тази събота, като е в цикъл пролет - есен. В момента съм настанен в хотела, който е до самия стадион. Клубът е общински, парите идват от кмета. Условията са добри. Тараз е нов в елитната дивизия, но амбициите на ръководството са сериозни. Отборът е бил на два едномесемчи подготвителни лагера в Анталия, което говори красноречиво за сериозността му. В състава ни има още четирима чужденци - един ганаец, който идва от финландския елит, и трима руснаци. По време на подготовката се борихме деветима чужденци за четири-пет места. Тук има ограничения за броя на футболистите извън Казахстан, а освен това правилникът задължава двама юноши на даден клуб да са на терена 90 минути във всеки мач. Иначе в Казахстан играят двама българи. Станимир Димитров е играещ помощник-треньор на Тобол (Костанай), където през тази зима бе привлечен и Георги Чиликов", обясни Мартин Христов.

Източник: Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).