Волейболният "Мач на звездите" ще е във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:59 / 10.03.2009
574
На 28 май в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна ще се проведе "Мача на звездите" на българския волейбол. В него съперници ще бъдат български национали, които се състезават в чужбина, и волейболисти от държавния тим, изявяващи се в българското първенство. събитието също ще бъде предавано на живо по Българската назионална телевизия от 17,30 ч. "Тази формула ще предостави най-равностойните отбори. Ще има сериозен интерес към мача, а и двубоят ще е много полезен и за националния селекционер Силвано Пранди. Той ще може да раздели на две отбора избраните от него 25 волейболисти. Така че, ще може да стане едно хубаво шоу и добра проверка за националите", коментира Сашо Йовков, който е сред организаторите на срещата. "Двубой между звездите от българското първенство и чужденците, играещи в него няма да има същия ефект. Филип Мейо и Рафаел Паскуал показват какво могат в срещите от Суперлигата. "Мачът на звездите" е нещо друго, той е шоу за най-добрите българи", допълни Сашо Йовков.
От 14 до 16 март пък ще се проведе първия етап от турнира за купа "Филипови 2000", каза на пресконференция в пресклуб "България" изпълнителният директор на Българската федерация по волей Станислав Николов. Осемте състава от Суперлигата са разпределени в две групи по 4 отбора – "А" и "Б", и ще играят съответно в зала "Спортна" в Дупница и "Септември" в Разлог. В Дупница са отборите, които заемат съответно 1-во, 3-то, 5-то и 8-мо място във временното класиране - ЦСКА, Лукойл-Нефтохимик, Марек Юнион Ивкони и Монтана. В Разлог ще се състезават съставите, които са  2-ри, 4-ти, 6-ти и 7-ми в класирането - Левски-Сиконко, Пирин-Балканстрой, Арда (Кърджали) и Черно море-БАСК. Сателитният канал на БНТ ще предава пряко два от двубоите от турнира в Разлог: Пирин – Левски (15 март от 16 ч.) и Пирин - Черно море-БАСК (16 март от 17,30 ч.).
От 19 до 22 март в Бургас ще се проведе вторият етап на турнира, като отборите от "А" група ще играят срещу тези от "Б". Резултатите от мачовете в Дупница, Разлог и Буртас важат за класирането в Националната волейболна лига, което ще е ясно след края им и ще се разберат двойките в плейофите.

Източник: Sportal.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).