Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Баскетболистите отпаднаха безславно за Купата
Автор: Екип Varna24.bg 00:13 / 13.03.2009Коментари (0)596
© Ole-bg.com

Отборът на Спартак се наложи над Евроинс Черно море в мач от четвъртфиналите на турнира за Леденика Купа на България, побеждавайки с 85:69 пред собствена публика в зала “Балканстрой”. По този начин на полуфиналите възпитаниците на Дарин Великов ще се изправят срещу настоящите носители на трофея от Лукойл Академик.

Капитанът на домакините Хрисимир Димитров се отличи за успеха на своя тим с 21 точки, 7 борби и 5 асистенции. Саша Топчов наниза 17 точки и овладя 9 борби, а Робърт Престън добави 15 точки. Кори Макинтош бе най-резултатен за варненци с 21 точки, Душан Коцопулис записа 18 точки и 6 борби, а Желко Божович завърши с 13 точки и 7 борби.

Водени от капитана си Хрисимир Димитров, който наниза 13 точки за първите 10 минути, играчите на Спартак имаха известно предимство, което им осигури преднина от 5 точки още при 9:4, като до края на първата четвърт домакините успяха да задържат аванса си до 22:19.

В началото на втората част Симеон Ценов направи неспортсменско нарушени, като Димитров реализира и двата наказателни удари и в последвалата атака направи асистенции, за да нарастне преднината на Спартак до 32:22. До почивката единствено Кори Макинтош с индивидуални отигравания помагаше на гостите от Варна, но и неговите усилия не бяха достатъчни и разликата нарастна до 15 точки, при 48:33.

В първите минути след почивката “Моряците” се активизираха и след кош на Макинтош от фауллинията изоставането им бе съкратено до 9 точки, при 52:61. Впоследствие възпитаниците на Дарин Великов отново поддеха инициативата, но благодарение отново на Макинтош гостите приключиха третата част при 57:69.

В началото на заключителната четвърт  Саша Топчов и влезлият от резерванта скамейка Цветомир Острев нанизаха по 5 безответни точки, които направиха резултата 79:57. До финалната сирена в двубоя не последваха никакви изненади, като баскетболистите на Спартак стигнаха до крайния успех, при 85:69.



Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: