Черно море удари Вихрен с 2:0 в София

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:04 / 15.03.2009
2811
Отборът на Черно море записа втора поредна победа през пролетния дял на шампионата, след като се наложи с 2:0 срещу Вихрен. Срещата се игра на "Георги Аспарухов" в София, заради ремонта на стадиона на тима от Сандански.

Двубоят можеше да се развие по съвсем различен начин, ако Десислав Русев не бе пропуснал дузпа за Вихрен в 14-ата минута на мача. Вратарят Карамфил Илчев обаче се представи на висота и отрази изстрела на нападателя на домакините. Това бе преломният момент в срещата, след който играчите на Черно море взеха инициативата. Само три минути по-късно те успяха да поведат в резултата след попадение на Йордан Юруков. До него се стигна след чудесна комбинация между Александър Александров-Кривия и Даниел Георгиев, извела Юруков на стрелкова позиция. До края на първата част варненци имаха още няколко добри ситуации пред вратата на санданчани, но не можаха да стигнат до попадение.

През втората част "моряците" вкараха само едно попадение чрез Мирослав Манолов, но имаха възможност за далеч по-убедителен успех. Попадението на голмайстора на Черно море падна в 58-ата минута след груба грешка на защитата на Вихрен, която спря да играе, очаквайки сигнал за засада. Такъв обаче логично нямаше и Манолов преодоля с лекота Годжев, вкарвайки осмия си гол за сезона. Най-близо до ново попадение бе отново Юруков, но ударът му от воле срещна левия страничен стълб на вратата на Годжев.

С тази победа варненци вече имат 32 точки и се утвърждават на третото място. Вихрен пък не успя да се възползва от вчерашните издънки на конкурентите Ботев, Спартак (Варна) и Беласица и остава много близо до опасната зона. Отборът от Сандански е на 13-о място с 16 точки, само една повече от 14-ия Ботев.

Източник: Sportal.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).