Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Благовест Марев: Целим се в три победи и титлата, но няма да е лесно!
Автор: Екип Varna24.bg 21:52 / 19.03.2009Коментари (0)698
© Ole-bg.com
Благовест Марев е един от основните състезатели на Минифутболен клуб Варна. От 26 до 29 март неговият тим приема в зала "Владислав" финалната четворка на държавното първенство по футзал, което ще определи шампиона. Съперници на МФК са Одесос-Дастимакс (Варна), Векта (Пловдив) и Надин (София). Благовест се съгласи да отговори на въпросите на Спортния сайт на Варна www.ole-bg.com.

 



- Боги, какви са очакванията за представянето на МФК Варна във финалната четворка?

- Както на всички останали отбори - да спечелим трите си двубоя и да станем шампиони. Дали ще постигнем целта си, ще стане ясно на 29 март. Не може да се каже, че титлата ни е сигурна. Топка е, всичко става. Нека всички, които харесват футзала, да дойдат на 26, 27 и 29 март в зала "Владислав". Ще се радваме залата да се напълни и феновете да ни подкрепят.

- Как преценяваш качествата на всеки един от вашите съперници?

- Одесос се опитват да играят футзал. Те са отбор, който прави разликата между футбол на малки вратички и футзал. С отбора на Векта няма да имаме проблеми. Надин е може би по-неприятен съперник от Одесос, тъй като играчите му постоянно викат на съдиите, скачат им. Те ще се затворят отзад предполагам. Винаги е било така на мачовете им. Като почнат да падат с 1-2 гола и започват да викат. Това им е шанса да спечелят, като изнервят мача.

- Адекватно ли се отнася ръководството на този спорт към такива прояви?

- Тази година е по-добре. Има израстване от БФС. Наказаха Явор Софрониев за две години за удар срещу съдията. Това е правилно, така трябва да се процедира. Въпреки че Явор ще липсва на футзала, защото е добър играч.

- Ако осъществите целта си и спечелите титлата, какво следва оттам нататък? Как ще се подготвяте за участие в Шампионската лига?

- Мисля, че трябва и ръководството да погледне в перспектива. Най-важното е да станем професионалисти, за да можем да се противопоставим на по-сериозните отбори. Имам предвид след две-три до пет години да се мерим вече с отбори от ранга на Бенфика. Да не сме обречени срещу тях.

© Ole-bg.com
- Как оценяваш нивото на футзала в България? Вече от 6-7 години се практикува този спорт у нас?

- Аз съм от две години в залата. Нивото е доста слабо като цяло. Има няколко добри отбора. Одесос, които се опитват да играят футзал, МАГ-овете, които се опитаха, но не се получи при тях, както и Академика, чиито състезатели от доста време са заедно. Ако не се лъжа те са първия шампион. Знаят си кой какво прави. Академика обаче не се опитва да играе футзал. Като цяло трябва да се построят зали. Не може Векта (Пловдив) да играе в Габрово, или Миринекс (Русе) във Варна. В София залата на НСА е два пъти по-зле от нашата. Само срещу Левски играхме в Зимния дворец, където пак бе трагедия. Но залата там е малко по-добра от тази в НСА. Левски София Запад обаче се представи добре тази година. Ще видим неговото развитие по-нататък. Във Варна също няма зала, където да дойдат хора и да не са с две якета. В Благоевград има зала, но там няма отбор.

- Мина почти месец от края на квалификациите на националния отбор. Има ли нещо ново свързано с представителната гарнитура?

- Нищо не се чува засега. Явно ще се видим след една година. Засега нито са ни събирали, нито нищо. Важното е, че на публиката във Варна им хареса нашето представяне. Много ни липсваха капитанът на МФК Варна Борко Трендафилов и Бойко Косев-Бобеца в националния отбор. Имаше и други контузени момчета. Мисля, че ако бяха в състава, можеше да минем този кръг. Отборът, с който играхме, беше най-доброто, с което се разполагаше.

- Треньорът остава ли?

- Нямам никаква идея. В БФС ще си решат.

- Взехте ли някакви пари за мачовете с националния отбор?

- Сумата е доста малка, ако играчите бяха останали да си работят, щяха да спечелят повече. Миналата година някои от състезателите с основание не можеха да идват през деня на тренировки, защото са на работа. От БФС не се съгласяваха. Играчите недоволстваха главно от това, че получаваха повиквателни две седмици преди мачовете и няма как да си планират отпуските. Да им кажат 7-8 месеца по-рано, ще е друго. Ние не сме професионалисти. Вярно е, че е престижно да си в националния отбор, но като отидеш в магазина и кажеш, че си национал, няма да ти вземат по-малко пари. Трябва да се мисли и това.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: