Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
ЦСКА победи 2:0 във Варна, "соколите" бесни на рефера за подмината дузпа
Автор: Екип Varna24.bg 18:40 / 21.03.2009Коментари (0)1846
© Impact Press Group

Спартак (Варна) загуби с 0:2 у дома от ЦСКА в мач от 19-ия кръг на „А” група. Това бе първо поражение за тима през пролетния полусезон, а за „армейците” беше четвърти пореден успех под ръководството на Любослав Пенев. Варненци не играха никак лошо и през първото полувреме стигнаха до три почти стопроцентови положения за попадение. Отделно реферът Георги Игнатов ощети домакините през втората част, когато подмина явна дузпа.

Преди срещата футболистите и съдиите подкрепиха инициативата "Футболът срещу глада!" и излязоха с фланелки с такива надписи.

В първите минути удари на Кирил Котев и Руи Мигел не намериха целта, а в 18-ата минута след центриране от фаул на Маркиньос, Удоджи стреля параболично с глава, а топката се удари в напречната греда и излезе в аут. В 21-ата минута гостите поведоха в резултата. Удоджи проби отдясно и изведе Руи Мигел зад защитата на Спартак. Португалецът елегантно чукна топката в долния десен ъгъл и отбеляза третото си попадение за последните две срещи. Четири минути по-късно Иванович изведе Сакалиев очи в очи със стража на „червените” Петров. Пифа излезе, за да скъси ъгъла, а ударът на бившият нападател на „армейците” мина на сантиметри покрай десния стълб. В 32-ата минута Данчо Тодоров получи топката в наказателното поле и елегантно излъга бранител на „соколите”. Той се опита да центрира, но се получи елегантен опит за прехвърляне, след който топката кацна на горната греда.. До края на полувремето играчите на Спартак на два пъти можеха да изравнят. Първо бразилецът Миранда от няколко метра не можа да нацели добре топката, а след това удар на Ангел Стойков от границата на нака

© Impact Press Group
зателното поле мина встрани от вратата.




Второто полувреме започна с натиск на гостите и още в 51-ата минута след хубава контраатака „червените” можеха да отбележат втори гол. Удоджи напредна отдясно и подаде на Маркиньос, но бразилецът от 6-7 метра стреля право в Цанков. При атака на домакините пък топката бе насочмена към Стойко Сакалиев, но топката срещна ръката на Кирил Котев в наказателното поле. Реферът Георги Игнатов обаче остана безмълвен, което вбеси „соколите”. Всъщност, варненци имаха претенции за игра с ръка в наказателното на гостите още през първото полувреме, но Игнатов отново не отсъди нищо. В 55-ата минута Руи Мигел се измъкна от отбраната на „соколите”, но ударът му от границата на полето мина над вратата. Осем минути по-късно „армейците” стигнаха до втори гол. Маркиньос центрира от фаул към Иван Иванов, който с прехвърлящ удар матира Цанков. До края на срещата Сакалиев и Стойков можеха да намалят резултата, но защитата на ЦСКА се справи.

Трябва да се отбележи, че в сектора за агитката на Спартак през всичките 90 минути бяха опънати три огромни черни ленти, а под тях стоеше надпис "Така добре ли е".

Така след тази победа ЦСКА се изкачи на първото място в класирането, преди утрешния мач на Левски срещу Локо (Пловдив). Спартак (Варна) пък остава на 14-ата позиция.

 

Спартак (Варна) - ЦСКА - 0:2

 

Голмайстори: 0:1 Руи Мигел 21, 0:2 Иван Иванов 63

 

Стадион: "Спартак"

Съдия: Георги Игнатов
Жълти картони: Петров и Моралес (Спартак), Мигел (ЦСКА)

 

Спартак: Цанков, Георгиев, Моралес, Миранда, Иванов, Сакалиев,
Петров, Илиев, Стойков, Малинди (67 Найденов), Иванович (75 Костадинов)

 

ЦСКА: Петров, Тодоров, Котев, Иванов, Машадо, Янчев, Маркиньос
(84 Маркес), Удоджи, Да Силва, Мигел (90 Бранеков), Тонев (64 Чипев)

 

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: