Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Баските" изпаднаха от волейболния елит
Автор: Екип Varna24.bg 19:46 / 22.03.2009Коментари (0)496
© Ole-bg.com
Волейболистите на варненския Черно море-БАСК изпаднаха от Националната лига, след като загубиха и последния си мач на турнира в Бургас от Монтана с 3:2 (25:17, 22:25, 25:21, 12:25, 13:15). "Баските" завършиха редовния сезон на последното осмо място с 12 точки, след като в събота изгубиха и от Лукойл-Нефтохимик с 1:3. Монтана е седми и ще играе плейаут с Калиакра. В плейофите Черно море ще се изправи срещу шампиона и лидер ЦСКА, а после на негово място в лигата ще влезе Славия.
Първият гейм бе спечелен спокойно от варненци с 25:19. Втората част бе равностойна, но в крайна сметка Монтана се наложи с минималното 25:23. Момчетата на Юли Тупанков стартираха отлично в третия гейм и постепенно натрупаха преднина от 10 точки - 21:11. След това допуснаха леко отпускане, но спечелиха гейма с 25:19. Четвъртата част на мача мина изцяло под контрола на възпитаниците на треньора Цано Цанов и те я спечелиха с разгромното 25:9, с което вкараха мача в тай-брейк. Петият решаващ гейм бе равностоен до 9:9, след което Монтана взе леко предимство от две точки, запази го до края и спечели с 15:13, а с това и мача с 3:2.
"Не мога да си обясня какво се случи. Победихме се сами. Фактът, който отдавна се виждаше, бе, че на някои постове нямаме класни играчи. Видя се, че има волейболисти с по-малко качества. От по-опитните състезатели има добри, но бяха страшно колебливи. Мачът с Монтана отиваше 3:0, но либерото ни Калоян Кънев не издържа", коментира за "Позвънете Новини" наставникът на "баските" Юли Тупанков.
Младият специалист заяви, че поема цялата вина за слабото представяне на Черно море. "След този грандиозен провал вината е напълно моя. Аз съм морален човек и мога да си призная грешките. Искаше ми се да завърша с победа на турнира в Бургас, но за съжаление не се получи. Не мога да искам от президента Красимир Илиев да глоби играчите. Ако трябва да прилага някакви санкции, първият, който трябва да ги понесе, съм аз", завърши Юли Тупанков.

Източник: Александър Георгиев, в-к "Позвънете Новини"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: