Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
По 1200 лева на човек при титла в МФК Варна. Тимът иска задължителни три победи
Автор: Екип Varna24.bg 18:31 / 24.03.2009Коментари (0)716
©
По 1200 лева на човек ще е премията на състезателите на Минифутболен клуб Варна, ако спечелят държавното първенство по футзал на България. Това обяви президентът на отбора Александър Неделчев на пресконференция днес. Варненският клуб приема финалната четворка от четвъртък до неделя в зала "Владислав". В нея са още Одесос-Дастимакс (Варна), Векта (Пловдив) и Надин (София), като в мачове всеки срещу всеки ще бъде определен новият шампион на страната. "Премиите са фиксирани още преди старта на първенството. Те са за титли в държавното и градското първенство", обясни Неделчев.
Капитанът на варненци Борко Трендафилов се завръща в игра, въпреки че все още не е на 100 процента възстановен от контузията, заради която бе опериран преди два месеца. "Остават още два-три дни до двубоите. Досега тренирам на облекчен режим. Надявам се, че ще мога да се включа в двубоите. Изнесохме силен сезон, но знаем, че ни предстоят най-тежките мачове. Двата ни основни конкурента ще са Надин и Одесос. Столичани са шампиони и срещу тях винаги ни е било трудно. Градският ни съперник пък регистрира голямо израстване през последната година, а освен това ще играе освободено, тъй като целта му бе да влезе в четворката. Ние излизаме за три победи и не се съобразяваме с никой от съперниците. Не ни интересуват и евентуални въртележки в другите мачове", категоричен бе Трендафилов.
Наставникът Веско Бранимиров смята, че е дошъл моментът, в който МФК Варна да покаже най-доброто от своите възможности. За неговия отбор в държавното първенство ще дебютира брази
©
лецът Едуардо Виана. "Той е много добре като техника, но проблемът е в комуникацията, заради езиковата бариера. Трудно ни е да му обясним точно какво искаме при различните заучени положения и тактиката. Затова съм говорил с неговия сънародник и добър мой приятел Даниел Моралес, който ще присъства на 1-2 наши тренировки и ще превежда какво казваме на Виана. Иначе вярвам, че момчетата са готови да спечелят първото място. През това първенство загубихме от Левски-София Запад, но навреме, тъй като разбрахме къде са ни грешките", обясни бившият футболен национал на България.
На пресконференцията присъстваха още шефът на Зоналния съвет на Българския футболен съюз Благой Калфов и членът на комисията по футзал Петър Петров. Те увериха, че условията в зала "Владислав" ще бъдат значително подобрени в сравнение с тези за мачовете от градското първенство. Осветлението ще бъде увеличено, мрежите на вратите ще са нови, ще има и информационно табло. Входът за двубоите ще е свободен. В предварителната програма е настъпила и една промяна. Предвиденият за петък мач между Надин и Векта ще се играе в събота, тъй като президентът на пловдивчани ще сключва граждански брак в последния работен ден от седмицата. За награждаването ще присъства и президентът на Аматьорската лига Румен Вълков.

Програмата
26 март
18 ч. Надин - МФК Варна
20 ч. Одесос - Векта

27 март
20 ч. Одесос - МФК Варна

28 март
19 ч. Векта - Надин

29 март
16,30 ч. Одесос - Надин
18,30 ч. Векта - МФК Варна







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: