Черно море-БАСК изтърва да победи ЦСКА в София

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:51 / 26.03.2009
233
Волейболистите на варненския Черно море-БАСК пропуснаха да хрърлят бомбата в първия 1/4-финал от плейофите. Възпитаниците на Юли Тупанков бяха на крачка да победят шампиона ЦСКА, но късметът не бе на тяхна страна и загубиха с 3:2 (25:12, 23:25, 25:18, 20:25, 15:11).
Двубоят започна отлично за домакините, които на първото техническо прекъсване имаха преднина от 5 точки - 8:3. ЦСКА бе по-добрият отбор до края на гейма и заслужено спечели с 25:12. През втората част варненските волейболисти бяха коренно променени. От самото начало поведоха в резултата и успяха да задържат аванса си до края на гейма, който го спечелиха с 25:23. В третата част волейболистите на Александър Попов дадоха всичко от себе си и успяха да победят с 25:18. В четвъртия гейм "баските" отново се събудиха. Борис Янков и Виктор Йосифов блестяха на игрището със страхотните си изпълнения, които помогнаха на Черно море да спечели с 25:20 и да докара мача до тайбрек. В решителната пета част двата тима играха точка за точка до 10:10. Тогава опитът на "червените" си каза думата и те излъгаха "баските" с 15:11.
"За първи път играхме толкова спокойно. Такава игра съм мечтал през целия сезон. За съжаление тя дойде чак в плейофите. Жалко, че не можахме да вземем петия гейм. Имахме шанс, но напрежението си каза думата. Все пак искам да поздравя всички момчета. Въпреки негативната ситуация, в която се намираме те играха фантастично. Искам да пожелая на момчета вече да играят така, независимо кой ще е треньор. През целия шампионат се трудих именно за тази игра", коментира за "Позвънете Новини" наставникът на Черно море Юли Тупанков.
Младият специалист заяви, че и утре волейболистите му ще дадат всичко от себе си, за да спечелят. "Никога не съм отписвал мач преди да се изиграе. И този път няма да правя изключения. Вярвам във възможностите на момчета", завърши Тупанков.

Източник: Александър Георгиев, в-к "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).