Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
МФК Варна спечели страхотното варненско дерби от финалната четворка
Автор: Екип Varna24.bg 23:55 / 27.03.2009Коментари (0)1103
© mfcvarna.bg
Минифутболен клуб Варна спечели срещу Одесос-Дастимакс с 3:1 дербито на морската столица в държавното първенство по футзал. Резултатът не отговаря реално на показаното на терена, тъй като двата отбора направиха изключително оспорван мач и показаха защо Варна е столица на този спорт у нас. Вчера МФК спечели с 4:2 срещу Надин, а одесосци биха с 5:2 Векта, така че на практика този мач определяше новия шампион на страната.
През първото полувреме по-добре на терена стоеше отборът на Одесос, който създаде куп голови положения. Възпитаниците на Пенко Златев пропуснаха няколко почти стопроцентови ситуации пред противниковата врата чрез Милен Стефанов, Калоян Цветков и Симеон Христов. Поговорката "като не вкараш ще ти вкарат" се прояви с пълна сила и МФК Варна откри резултата. Това стана в средата на полувремето, когато Бойчо Марев бе точен от пряк свободен удар. След попадението за вицешампионите пропуск направи Георги Георгиев, който мина през няколко противникови състезатели, но не успя да завърши успешно атаката си.
Втората част бе по-равностойна от първата, като в началните минути състезателите на Веско Бранимиров се разминаха на два пъти с гола. В 27-ата минута Ивайло Борисов получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена. Това вбеси треньорския щаб на МФК, като техническият директор Венко Иванов удари с юмрук по съдийската маса и бе пратен на трибуните. Малко по-късно и старши треньорът на Одесос Пенко Златев получи червен картон, след като бе доста бурен при оспорване на съдийско решение. Всъщност съдиите изнервиха до краен предел и двата отбора и след мача бяха сериозно критикувани от щабовете и на МФК, и Одесос. Две минути преди края одесосци включиха пети полеви играч на мястото на вратаря, но допуснаха грешка при една атака и Георги Георгиев отбеляза на празна врата с удар зад центъра - 2:0. В последната минута Бойчо Марев също наказа съперника с втория си гол в двубоя, като осъщо се възползва от това, че съперникът е с пет полеви играчи. Две секунди преди сирената Милен Стефанов вкара с от своето наазателно полеза крайното 3:1.
Така МФК Варна вече на практика може да се счита за новия шампион на България по футзал, а съперникът му да не се срамува от загубата, тъй като двата тима изнесоха страхотен двубой, заради което бяха дълго време аплодирани от публиката.
Утре е мачът между Надин и Векта, а в неделя са срещите Одесос - Надин (16,30 ч.) и Векта - МФК Варна (18,30).

Очаквайте утре мненията от двата щаба!!!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: