МФК Варна спечели страхотното варненско дерби от финалната четворка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
23:55 / 27.03.2009
1103
Минифутболен клуб Варна спечели срещу Одесос-Дастимакс с 3:1 дербито на морската столица в държавното първенство по футзал. Резултатът не отговаря реално на показаното на терена, тъй като двата отбора направиха изключително оспорван мач и показаха защо Варна е столица на този спорт у нас. Вчера МФК спечели с 4:2 срещу Надин, а одесосци биха с 5:2 Векта, така че на практика този мач определяше новия шампион на страната.
През първото полувреме по-добре на терена стоеше отборът на Одесос, който създаде куп голови положения. Възпитаниците на Пенко Златев пропуснаха няколко почти стопроцентови ситуации пред противниковата врата чрез Милен Стефанов, Калоян Цветков и Симеон Христов. Поговорката "като не вкараш ще ти вкарат" се прояви с пълна сила и МФК Варна откри резултата. Това стана в средата на полувремето, когато Бойчо Марев бе точен от пряк свободен удар. След попадението за вицешампионите пропуск направи Георги Георгиев, който мина през няколко противникови състезатели, но не успя да завърши успешно атаката си.
Втората част бе по-равностойна от първата, като в началните минути състезателите на Веско Бранимиров се разминаха на два пъти с гола. В 27-ата минута Ивайло Борисов получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена. Това вбеси треньорския щаб на МФК, като техническият директор Венко Иванов удари с юмрук по съдийската маса и бе пратен на трибуните. Малко по-късно и старши треньорът на Одесос Пенко Златев получи червен картон, след като бе доста бурен при оспорване на съдийско решение. Всъщност съдиите изнервиха до краен предел и двата отбора и след мача бяха сериозно критикувани от щабовете и на МФК, и Одесос. Две минути преди края одесосци включиха пети полеви играч на мястото на вратаря, но допуснаха грешка при една атака и Георги Георгиев отбеляза на празна врата с удар зад центъра - 2:0. В последната минута Бойчо Марев също наказа съперника с втория си гол в двубоя, като осъщо се възползва от това, че съперникът е с пет полеви играчи. Две секунди преди сирената Милен Стефанов вкара с от своето наазателно полеза крайното 3:1.
Така МФК Варна вече на практика може да се счита за новия шампион на България по футзал, а съперникът му да не се срамува от загубата, тъй като двата тима изнесоха страхотен двубой, заради което бяха дълго време аплодирани от публиката.
Утре е мачът между Надин и Векта, а в неделя са срещите Одесос - Надин (16,30 ч.) и Векта - МФК Варна (18,30).

Очаквайте утре мненията от двата щаба!!!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).