Красимир Илиев е готов да се откаже от баските, още обмисля

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:02 / 02.04.2009
880
Срамната за Варна сага на мъжкия Черно море-БАСК е на път да приключи, защото се разбра, че спонсорът на волейболния клуб Красимир Илиев възнамерява да даде за последно пари за участие в турнира за Купа България. Срещите от надпреварата ще се проведат в края на април в Пазарджик. Нещо повече, от средата на месеца част от играчите (най-вероятно) излизат в неплатен отпуск.
Красимир Илиев не скри, че може и да потърси някой, който да поеме клуба. Той няма да има финансови претенции, ако се намери благодетел, но не възнамерява да пуска като свободни агенти играчите. За всеки от тях е определена трансферна сума, както е по регламент от БФВ.
“Като пари дадох всичко, което ми поискаха – сподели за в.”Черно море” Красимир Илиев. – Нямаха ограничения във финансите, но в крайна сметка получих голямо неудовлетворение от инвестицията си. А не трябва да е така и значи, че нещо не е наред. Какво, не знам, имам подозрения, но досега се представяхме безобразно. В детско-юношеската школа също не всичко е наред, уж се наливат средства, а едно кадърно дете не е израснало за мъжкия отбор.“
Благодетелят на варненския волейбол не скри, че може би е сбъркал с избора си на треньор: “Винаги ми е липсвало време, за да следя нещата в клуба. Оставих много от контролните функции на Юлиан Тупанков, който обаче не се справи. Например с дисциплината – доста играчи “отсвириха” тренировките, а така и не видях да са глобени. Но са професионалисти и трябва освен облаги да имат и задължения. Искам и да призная, че Тупанков беше последният вариант, който избрах, уж временно, а се оказа и за постоянно. В началото на сезона преговарях с трима наставници, но до договор не се стигна. Той почна с жар, имаше голям кредит на доверие от мен. Все чакаше отборът да се разиграе, но това не се случи. Така и се стигна до това срамно наше отпадане от елита, но най-много ме е срам от загубата в решителната среща с Монтана в Бургас. Никога не съм и предполагал, че можем да играем толкова слабо.”
Клубният бос не отрича, че някой от моряците може да е играл симулативно: “Виждах странни срещи, в които падаме дори от леваци на малко. Сега вече се съмнявам, че част от отбора просто е “отбивал номера”. Мнозина обичат заплатите, но не им се играе. Знам имена, няма да ги съобщя обаче, преди да взема окончателно решение за съдбата на клуба и на част от волейболистите.”
Така съдбата на състава е все още в бъдещето. Преди това отборът ще има международно участие. В тежка група попадна юношеският Черно море-БАСК за традиционния турнир в Порденоне, Италия. Градът се намира на 70 км от Венеция, а проявата се организира от 1982 г. Варненци ще играят срещу младежките национали на Израел, сборна гарнитура на Сислей и Тревизо и формация на италианската общност в Словения. Първите два се класират за 1/4-финалите, а останалите два продължават борбата за разпределение на местата от 9-о до 16-о.
“Италианската връзка” може да се окаже предпоследна в историята на БАСК с треньора Юлиан Тупанков. През септември той ще стане баща за втори път и е преценил, че няма да има време да води мъжки тим. “Ако изобщо се занимавам с волейбол, ще тренирам само подрастващи“, заяви Тупанков, който може и да излети най-накрая от легендарния варненски тим. Както е известно, наставникът е женен за бившата баскетболистка Светла Жечева. Двамата имат син, който навърши 10 г. днес.

Източник: Борис Проданов


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).