Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черно море на финал в Младежката лига по баскетбол
Автор: Екип Varna24.bg 00:04 / 09.04.2009Коментари (0)411
©
Юношите на Черно море E-on се наложиха над тези на Левски с убедителното 84-69 в полуфинален мач и се класираха за финала в Младежката лига, в който днес ще срещнат отбора на Рилски спортист.
 
Резултатът бе логичен, имайки предид, че варненци, заедно с утрешния си съперник, бяха сочени за фаворити в лигата още преди началото на сезона, а сега на всичкото отгоре са и домакини на финалната четворка. Интригата преди този полуфинал идваше от факта, че в три от четирите срещи между двата тима този сезон юношите на Левски се бяха представили достойно, като във всеки следващ от тези мачове се доближаваха все повече до сензационен обрат и неочаквана победа над варненския тим.
 
За мача обаче младите "Моряци" явно си бяха взели поука от предните три двубоя, когато сами си създаваха проблеми, и този път не си позволиха големи сривове. Все пак и сега те изиграха една малко по-неубедителна четвърт - втората, но и в нея преднината на Черно море не падна нито за момент до едноцифрена стойност.
 
Преди това обаче играчите на Петко Делев и Борис Борисов бяха доста убедителни през първата четвърт, като особено в нападение почти всичко им се получаваше. Особено неудържими в тази първа четвърт бяха Александър Янев и Васил Кьосев, които поведоха отбора си в начален "щурм", продължил през цялата четвъртина. В средата и Черно море вече бе напред с 8 точки (15-7), а след края й - с двойно повече (33-16).
 
Варненци започнаха втората част сравнително "кротко", като по някаква причина нападателната им мощ се бе позагубила. Играта тръгна равностойно, като и двата отбора редуваха някои успешни атаки с доста пропуски. До средата на тази четвърт разликата не падна под 17 точки, но и не стана повече от 19. Тогава обаче (при 40-21) стрелбата на "Моряците" съвсем "пресъхна" и в продължение на две минути те не можаха да отбележат. В същото време Левски вкара 3 коша и два наказателни удара в 5 от атаките си и намали разликата на 11 точки - 40-29. Тройка на Кьосев обаче временно върна настроението на варненския тим да гони по-голяма разлика и тя стигна отново 16 точки, преди ново тяхно отпускане в самия край на полувремето да позволи на Левски отново да я намали - 47-37 след 20 минути игра.
 
И в третата част обаче домакините не разрешиха преднината им да бъде свалена до под 10 точки. Те вече не бяха толкова експлозивни, колкотов първата четвърт, но пък играеха внимателно, без да подценяват съперника, както го бяха правили при някои от предишните си сблъсъци с него. Стелбата от зоната за три точки продъжаваше да бъде основно оръжие на Черно море, като особено активен в нея продължаваше да бъде Кьосев. Той, и най-вече съотборниците му, разбира се правеха и пропуски от там. Но попаденията им от тройката бяха далеч повече от тези на Левски, което им позволи да задържат преднината си на 11 точки в края на третата част (65-54). По време последната тявсе пак бе свалена до едноцифрена стойност, но само за няколко секунди (при 67-58). Отборът на Левски се боеше достойно, но не се виждаше начин, по който може да навакса целяи си пасив и сензационно да стигне до финала. В последните 2 минути обаче Петър Бабалиевски и Искрен Иванов, на които и без това днес не им вървеше далечната стрелба, хвърлиха няколко прибързани опита за тройки, което позволи на Черно море да направи успеха си по-убедителен - 84-69.
 
За победителите Васил Кьосев завърши с 29 точки и цели 6 тройки от 8 опита. Александър Янев също игра отлично и записа 18 точки и 15 борби. Тихомир Желев и Симеон Илиев добавиха по 11 точки.
 
Центърът на Левски Иво Славчев се раздаде на игрището и бе най-добрият играч в мача с 20 точки, 14 борби и 4 отнети топки. Георги Кунов също записа дабъл дабъл - 10 точки и 10 борби, а Васил Александров наниза 19 точки.
 
Така се оформи днешният мач за титлата в Младежката лига за юноши - Черно море E-on срещу Рилски спортист - като повторение на миналогодишния финал на Държавното първенство, и то отново във Варна. На малкия финал за бронза пък Левски ще играе с Лукойл Академик.Финалът е в 12 ч. в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта.

Източник: bulgarianbasket.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: