Орлинов и Моралес носят победа на Спартак в София

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:06 / 11.04.2009
1625
Спартак (Варна) спечели с 2:1 като гост на Славия в двубой от 21-ия кръг на "А" група. Варненци поведоха още в самото начало на двубоя, когато Орлин Орлинов матира стража на "белите" Йордан Господинов с удар отдалеч. Авансът на варненци нарасна в средата на първото полувреме, когато Даниел Моралес бе оставен непокрит при центриране от корнер, за да покачи. В самия край на първата част Орлинов блъсна Дубала в собственото си наказателно поле, но стражът Зоран Банович спаси дузпата, изпълнена от капитана на Славия Йордан Петков.

Интригата изглежда се завърна на "Овча Купел" в 64-ата минута, когато Карлош намали, възползвайки се от колективна грешка в отбраната на Спартак, но веднага след това Митя Морец получи директен червен картон и остави Славия с 10 души.

След края на мача феновете на домакините поискаха оставки и скандираха "Венци, к...во"! по адрес на президента Венцислав Стефанов. Привържениците на Славия заподозряха своя тим, че е дал мача на "соколите", ден след 96-ия рожден ден на тима. Срещата бе извадена от тиражите на почти всички букмейкъри.

С победата Спартак вече е с 19 точки, с две по-малко от Миньор, който е на спасителната 13-а позиция в "А" група. "Соколите" приемат именно перничани в следващия кръг във Варна.

 

 

СЛАВИЯ - СПАРТАК (Вн) 1:2
0:1 Орлинов (4)
0:2 Моралес (21)
1:2 Карлос (64)

СЛАВИЯ: Господинов, Дяков, Морац, Петков (46-Кавдански), Р. Петров, Попара (46-Ристич), Карлос, Бето, Г. Иванов, Ду Бала, Ортега (73-Димитров)
Старши треньор: Стевица Кузмановски

СПАРТАК (Вн): Банович, Ю. Иванов, Георгиев, Илиев, Стойков, Моралес, Н. Петров, Найденов, Иванович, Орлинов (62-Малинди), Сакалиев (80-Костадинов)
Старши треньор: Анатоли Кирилов

Жълти картони: Морац (2), Бето, Р. Петров (Славия); Орлинов, Н. Петров, Найденов (Спартак)

Червен картон: Морац (Славия, 66 мин)

Рефер: Стефан Спасов
Стадион: "Славия", София


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).