Елитни плувци идват във Варна за квалификация за олимпиада

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:06 / 06.06.2019
1785
Елитни плувци от САЩ, Великобритания, Турция, Беларус, Унгария, Латвия и България идват във Варна, за да се включат в международния турнир по плуване Black Sea Cup. Събитието, което е квалификация за олимпиадата в Токио през 2020 г., ще се състои на басейн "Приморски“ от 7 до 9 юни. Турнирът започва в петък, когато ще бъдат дадени два старта – в дисциплините 800  и 1500 м свободен стил, а официалното откриване е в събота от 17.15 ч.

Награждаването е в неделя от 19.30 ч. Организатори на международната проява, която ще се проведе в рамките на инициативата Варна Европейски град на спорта – 2019 г., са Община Варна, БФПС и ПСК "Черно море“.

Участниците в Black Sea Cup ще атакуват квоти освен за летните олимпийски игри, и за световното първенство по плувни спортове на 50-метров басейн в Гуанджу, Южна Корея. Очаква се в проявата да се включат над 400 плувци, сред които и звездата на родното плуване, участничка на олимпиада и световно първенство – Екатерина Аврамова. Призьорите ще бъдат възнаградени освен с парични премии и с атрактивни предметни награди.

Black Sea Cup ще се проведе по всички правила на ФИНА под ръководството на международен сертифициран съдийски състав. Участниците ще се състезават в отворена система, като класирането ще се определя спрямо възрастовите групи и пола.

Първите трима плувци във всяка дисциплина от съответните възрастови групи ще получат медали и награди, подсигурени от Община Варна.

Бонусът за първо място е 4000 лв., за второ – 2000, за трето – 1000, за четвърто – 500 и за пето – 200 лв.

Проявата е сред най-престижните събития от календара на Българската федерация по плувни спортове. Миналата година дебютното издание на турнира се проведе при рекорден интерес - участваха повече от 300 плувци от Великобритания, Турция, Румъния и България.

Организаторите от ръководството на ПСК "Черно море“ и зам.-председателят на шампиона на България Миролюб Адамов изказаха благодарност на кмета Иван Портних за подкрепата на турнира.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).