Краси Димов събира млади бойци за ІІІ регионално първенство по муай-тай

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:28 / 23.04.2009
1206

Състезателите трябва да израснат първо на местно равнище, категоричен е треньорът на ТИМ и националния ни отбор

В събота от 10 ч. в залата по бойни спортове към покрития плувен басейн на стадион “Варна” предстои ІІІ регионално първенство по муай-тай. В градски вариант турнирът датира от 2005 г., когато срещите бяха по тайбокс. Организатор на проявата е треньорът на ТИМ и националния ни отбор Красимир Димов. Схватките ще са за младежи и юноши старша възраст. Участие са потвърдили 4 варненски (ТИМ, “Джет”, “Аргус” и “Вокил”) отбора и по 1 клуб от Балчик и Бургас. Освен за победителите има предвидени и 2 индивидуални приза – за най-перспективен и най-техничен състезател.

“Разчитам между въжетата да видя дебютанти, които да израснат като бойци първо на местно равнище – коментира Краси Димов. – За мен именно то е определящото за потенциала на даден спортист. Напоследък все по-често се прави грешката в индивидуалните дисциплини да се пускат състезатели направо на държавно първенство. Така само лесно можем да ги загубим, защото малцина са подготвени за сериозни битки. Неуспехът ги пречупва, а една регионална титла може да им даде стимул за следващи високи резултати. Но такива са реалностите в кризата, много спортове пестят от турнири и често унищожават потенциални шампиони.”

Регионалната надпревара в предишните 2 години беше финансирана от община Варна, но намаленият бюджет на администрацията я остави извън списъка на финансираните прояви. За да я проведе, Краси Димов ще даде почти всички средства, с които разполага, в клубната каса.

“Състезанието е традиционно и нямам право да не го проведа: дума съм дал – коментира още първият ни медалист от мондиал в муай-тай, който преди месец  в дебюта си като национален треньор се върна със злато и 4 бронза от световното в Тайланд. – Надявам се занапред и колегите от другите клубове да помогнат, а стане ли това, можем да провеждаме и два турнира. Обиграването на бойците срещу равни е кауза, която си заслужава. Сам съм изпитал, когато бях състезател, какво е да нямаш срещи, а после директно да скочиш на боец от европейския или световния елит.”

Надпреварата може да стане и международна, ако община Варна (по примера на администрацията в Бургас) доведе докрай идеята да се съберат отбори по линия на побратимените градове.

“В Бургас преди дни моят възпитаник Павел Филимонов взе Световната купа по кикбокс – добави Краси Димов. – Той е и претендент за спортист №1 на Варна за април, защото не виждам по-стойностно представяне на местен състезател. Подготвям петима бойци по специална схема, която да донесе нови високи резултати. В Тайланд от 5 участници взехме 5 медала в мондиала. Работих с всеки от тях от 6 ч. сутринта.”

С титлата и 4-те бронза от това състезание Краси се надява да вземе приза за треньор №1 на Варна за 2009-а. “Когато печелех медали от всякакви първенства, все ми се разминаваше – завърши той. – Дано като треньор съм по-голям късметлия.”

Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).