Данаил Милушев: В Турция има пари, няма специалисти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:31 / 27.04.2009
643
Владо Николов и Боян Йорданов ще липсват на отбора, на мен - не, признава волейболистът

Въпреки безспорния си талант волейболистът Данаил Милушев сякаш не може да вземе максимума от това, което Господ му е дал. Тази година обаче съдбата му поднесе шанс, който не е за изпускане: основният диагонал на националния тим Владимир Николов счупи пръст и ще се възстановява поне месец, а Боян Йорданов е пред операция заради тежка травма на рамото. На ход е Дани, чиято основна задача е да спечели довeрието на новия селекционер Силвано Пранди.

Миналата седмица Милушев се върна от Турция, където имаше противоречив сезон с Халкбанк под ръководството на бившия национален треньор Мартин Стоев. Въпреки големите си амбиции тимът от Анкара не успя да влезе във финалната четворка, а Стоев обвини Милушев и Тодор Алексиев в липса на характер.

- В София се тиражира информация, че с Тодор Алексиев сте били заложници в Турция. Каква е истината?
- Няма такова нещо. Не знам откъде идват тези неща. Останах известно време в Турция, защото трябваше да изчакам смяната на номерата на колата ми. Бях с турска регистрация и процедурата отне няколко дни.
- С какви чувства си тръгнахте от Анкара?
- Доволен съм от това, което постигнахме с отбора. Годината беше добра. Нормално е да има някакви малки проблеми, но като цяло за мен всичко беше наред.
- Турското първенство силно ли е?
- Определено е по-силно от българското и от италианската серия А2. Но френското, където бях миналия сезон, е доста по-качествено. В Турция равнището е средно - нито високо, нито ниско.
- Турските вестници писаха, че напускате Халкбанк?
- Да, няма шанс да остана в този отбор, но имам оферти от два клуба. В Турция правилата са доста особени.
Плащат се вътрешни трансфери когато се преминава от един отбор в друг. Това вече е въпрос на договаряне. Ако клубовете се договорят, има реален шанс да продължа кариерата си в Турция.
- Имахте ли търкания с Мартин Стоев?
- Общо взето не. Нито на игрището, нито извън него. Годината мина нормално, без поводи за търкания.
- Защо отпаднахте толкова рано?
- Като състезател не мога да дам точна оценка на това, което се случи. Отборът не се представи на ниво в плейофите. Не съм аз човекът, който трябва да коментира тези неща. Има хора, които могат да дадат обяснение за случилото се. В полуфиналния плейоф Фенербахче беше по-добрият отбор и трябваше да спечели, както и стана.
- В интервю Стоев каза, че с Тодор Алексиев нямате психиката на големи играчи и се проваляте във важните моменти. Как ще коментирате това изказване?
- За тези, които се интересуват, има турски спортни сайтове. Там може да се види за какво става въпрос.
Не знам кои са важните точки според Мартин
Според мен важни са всички точки - от първата до края на гейма. С Тошко играем на такива постове, че на гейм си разделяхме по 10 топки. Бяхме гръбнакът на отбора, както казва Мартин в същото интервю, и се стараехме да бележим.
- Лесно ли се работи в Турция?
- Нашият отбор имаше хубав бюджет, но не разполагаше с професионалисти. Не знаят как да въведат професионализма в този спорт. Така че финансово бяхме на добро ниво, но другите неща определено липсваха. Не е толкова лесно да се работи с турците, но мисля, че се справихме.
- Може ли 2009 да се окаже вашата година в националния отбор, поради липсата на важни състезатели?
- Не мисля така. Миналата година също ми беше дадена възможност да се изявявам, дори при наличието на Владо Николов и Боян Йорданов. Сега е малко по-различно, защото имаме нов треньор, ново ръководство и не знам кой ще бъде предпочетен на игрището
- Ще липсват ли Боян и Владо на отбора?
- Определено ще липсват. Те са ключови състезатели. Със сигурност винаги ще се усеща една празнота в отбора без тях. На мен лично няма да ми липсват, но на отбора със сигурност.
- Изненада ли ви с нещо съставът на Пранди за Световната лига?
- Учуди ме това, че състезатели като Смилен Мляков и Краси Стефанов, които играят силно в Полша и Италия, отсъстват от състава. Но това е лично решение на треньора и аз нямам право да го коментирам.
- Какво е вашето мнение за Силвано Пранди?
- Надявам се тази смяна да е за добро. Треньора не мога да го обсъждам, тъй като до този момент никога не съм имал допирни точки с него. Чувам, че е професионалист и знае как да си върши работата. Надявам се да намери доброто лице на националния отбор.
- Кой ще е капитан на отбора?
- Предполагам, Пламен Константинов. Не мисля, че се налагат някакви промени.

 

 

 

Лично...

 

Свободно време
Прекарвам свободното време с близките си хора в моя роден град Варна.
Хоби
С удоволствие ходя на кино.
Дрехи
Джинсите са ми като униформа. Обичам и марковите дрехи, но нямам любима марка.
Парфюм
"Фаренхайт".
Телефон
Нокия.
Музика
Всичко без тежък метъл.
Книга
"Живей бързо".
Заведение
Когато съм във Варна, обичам да посещавам капанчетата на плажа. Рибните ястия са ми любими.
Храна
Мусака, кюфтета и всичко, сготвено от майка ми.
Автомобил
Ауди.
Жена
Чернокоса със зелени очи. Не съм фен на блондинките, макар че цветът не е абсолютен критерий.
Кино
Любимият ми филм е "Гладиатор" - малко е старичък, но си остава класика.
Напитка
Минерална вода, студен чай, "Чивас Регал".



МАЯ ДИМИТРОВА7 ДНИ СПОРТ



Източник: Мая Димитрова - 7 дни спорт


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).