Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Отборът на варненската пожарна взе златото на турнир по плажен волейбол
Автор: Екип Varna24.bg 16:30 / 09.07.2019Коментари (0)2161
Отборът на Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението - Варна спечели второто издание на турнира по плажен волейбол “Byala Open". Тандемът Милен Стоянов – Калоян Канев пребори по изключителен начин жестоката конкуренция на южния плаж в Бяла. На финала новите шампиони на турнира победиха след тайбрек дебютанта в националния отбор на България Николай Колев и неговия партньор Мартин Иванов. Колев и Иванов за втори пореден път остават в подножието на върха, след като и миналата година играха финал на турнира.

Бронзовите медали останаха за ветераните в турнира Евгени Петков и Любомир Стойков, които надвиха в мача за третото място миналогодишните първенци – Лъчезар Стоименов и Димитър Василев. На пето място, след загуба в двубоя за влизане в полуфиналите, остана звездната двойка Мирослав Градинаров – Данаил Милушев.

Тазгодишното издание на “Byala Open" може да се похвали и с женско участие. Осем двойки при дамите мериха сили за златото, като след изключително атрактивен финал варненките Стефани Кьосева и Екатерина Александрова грабнаха шампионската купа. Втори останаха "Мъфините“ от София – Павлина Дачева и Десислава Николова. Бронзовата статуетка пък взеха Ивета Станчулова и Габриела Иванова, които победиха в двубоя за трето място "Прасковките“ от Пловдив – Славена Никова и Кристина Якимова.

Организаторите на турнира в лицето на Община Бяла, ВК "Черноморец“ Бяла и Сдружение "Бъдеще чрез спорт“ получиха изключително висока оценка за проведеното мероприятие, като доказателство за това е, че лично бившият селекционер на националния отбор на България и един от най-големите любимци на родната публика – Пламен Константинов, връчи шампионските купи и при мъжете, и при жените.

"Искам да благодаря на всеки един, който допринесе за това "Byala Open“ да се реализира по този начин, благодаря на участниците за феърплея и страхотния волейбол, който ни подариха, на международния съдия Николай Русев и неговия екип за професионализма. Получихме висока оценка както от състезателите, така и от публиката. За нас това е признание за положените усилия и доказателство, че се развиваме в правилната посока“, сподели главният организатор на турнира и капитан на местния волейболен клуб "Черноморец“ Бяла Пеньо Ненов.

Община Бяла е най-малката община на територията на област Варна, но полага изключителни усилия за популяризирането на спорта и активния начин на живот. Само през месец юли тази година екипът на кмета Анастас Трендафилов организира и домакинства три мащабни събития – второто издание на волейболния турнир "Byala Open", седмия плувен маратон "Археология“, а в края на месеца ще се проведе и вторият Inter Academy Camp Bulgaria – от 30 юли до 4 август, отново в партньорство със Сдружение "Бъдеще чрез спорт“.

Още по темата: общо новини по темата: 5
24.07.2023
27.04.2021
15.09.2020
05.08.2020
07.08.2019






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва 2025 г. на любим турнир
Юве фаворит на букмейкърите срещу Щутгарт
Входните талони за Ботев Пловдив - Черно море са налични
С национални рекорди завърши турнир във Варна
Букмейкърите дават предимство на Нотингам срещу Кристъл Палас
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: