Силвано Пранди оптимист преди олимпийската квалификация във Варна: Вдигнахме нивото си!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:36 / 09.08.2019
1508
Треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди смята, че през последния месец неговата селекция е повишила нивото си. Италианецът извежда "лъвовете“ в 20:30 часа утре в първи мач срещу Египет от олимпийската квалификация във Варна. В събота играем срещу Пуерто Рико, отново в 20:30 ч., а по същото време в неделя срещаме олимпийския шампион Бразилия. Първите мачове и в трите дни са в 17 часа.

"Пътят към Токио минава през Варна и през трите тежки мача, които ни очакват. Затова не бива да обобщаваме този турнир с един своеобразен финал срещу Бразилия. Важна е всяка среща. Основната ни цел е да играем добре във всеки от трите дни и срещу всеки съперник. Ако сме достатъчно силни, ще тръгнем към Токио от Варна. Ако не, ще трябва да преследваме целта си през поправителна сесия. Сега обаче задачата ни е да спечелим първия мач срещу Египет“, каза Пранди.

"През тези четири седмици, които имахме за подготовка след края на Волейболната лига на нациите, успяхме да създадем отбор, който вдигна нивото на играта си. Много разчитаме и на подкрепата на варненската публика. Още от първия си престой начело на националния отбор имам изключително приятни спомени от мачовете в същата тази зала. Тогава ми направи впечатление, че варненските фенове подкрепят по невероятен начин националния отбор и смятам, че това ще бъде предимство за нас в този турнир“, завърши Пранди.

Днес (9 август) България излиза срещу Египет. На 10 август е мачът срещу Пуерто Рико. На 11 август е битката с Бразилия. Българските мачове са от 20.30 часа, а първите срещи в трите дни започват от 17.30 часа.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).