Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Даниел Димитров: С колеблива игра може да имаме проблеми и с "Ямбол"
Автор: Екип Varna24.bg 18:46 / 06.05.2009Коментари (0)480
© Ole-bg.com
Наставникът на варненския баскетболен клуб "Евроинс-Черно море" Даниел Димитров заяви, че играчите му трябва да забравят колкото се може по-скоро домакинската загуба с 66:89 от "Лукойл-Академик" в последния мач от редовния сезон. Въпреки поражението, "моряците" завършиха на трета позиция след "студентите" и "Левски". В 1/4-финалния плейоф варненци ще се изправят срещу "Ямбол". В серията се играе до две победи от три мача, а първата среща е в петък (8 май) в зала "Христо Борисов" в морската столица. "Двубоят с "Лукойл" бе без значение. Най-доброто, което можем да направим, е да го забравим колкото се може по-бързо. Сега почват плейофите, а там нещата са коренно различни", заяви за "Позвънете Новини" Даниел Димитров.
Наставникът добави, че въпреки колебливото представяне на тима в редовния сезон, е доволен от третото място преди финалните мачове. "Почти всички ни бяха отписали след глупавите загуби, които записахме през сезона. Целите ни бяха да завършим именно на тази позициия. Сегашното класиране ни позволява да се изправим срещу "Ямбол" в 1/4-финалите", каза младият специалист.
Според него, "Ямбол" е доста сериозен отбор и мачовете няма да бъдат никак лесни. "Ямбол" нямаше шанс да завърши по-напред или по-назад в класирането. Знаеше, че ще се нареди на шестата позиция още преди няколко месеца. Това означава, че подготовката им е била насочена именно към тези двубои независимо срещу кой отбор ще се изправят. Не мисля, че "Ямбол" е в по-добра спортна форма от нас. Все пак в "Черно море" има много добри баскетболисти. Имаме и голяма резервна скамейка, която трябва да ни помогне. Ако продължим да играем колебливо може да има и трети мач. Все пак всичко си зависи от нас самите", отсече Димитров.
Бившият национал смята, че все още чужденците, които защитават цветовете на "Черно море", не са свикнали с европейския баскетбол. "При американците има голямо непостоянство. Това ме навежда на мисълта, че не са свикнали с този тип баскетбол. Сърбите Душан Йелич и Желко Бойович също играят на приливи и отливи. Надявам се именно във финалните плейофи да разгърнат потенциала си", завърши Даниел Димитров.
Почти сигурно първият мач с "Ямбол" ще пропусне Юли Радионов, който получи разтежение при загубата от "Лукойл".

Източник: Александър Георгиев, в-к "Позвънете Новини"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: