Спартак падна тежко у дома с 0:3 от Черноморец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:01 / 09.05.2009
1729
Спартак Варна се отправи стремително към „Б” група след като загуби от Черноморец с 0:3. Футболистите на Анатолий Кирилов не показаха никакво желание за игра в този двубой и инкасираха три попадения сама през първото полувреме и то в рамките на по-малко от половин час. От друга страна Мишел Платини се превърна в герой за отбора на Черноморец, отбелязвайки три попадения във вратата на Спартак (Варна).

Още в седмата минута Платини се разписа във вратата на младока Банков След поредица от грешки на Спартак Варна, топката попадна в краката на Мишел Платини пред наказателното поле на Спартак , той стреля от границата пеналта и отбеляза първото попадение в срещата.

Футболистите на домакините нямаха много време да реагират, защото десет минути по-късно отново Платини бе най-съобразителен при една бърза атака на гостите. След като получи топката футболистът, носещ името на президента на УЕФА не се поколеба да стреля веднага и парира Банков за втори път в двубоя.

За третото попадение на Черноморец  този път не трябваха десет минути, защото в 22-та, пет минути след второто попадение, Платини отново опъна мрежата на Спартак (Варна). Така още в средата на първата част всичко за Спартак Варна приключи. Това принуди Анатолий Кирилов да предприеме мерки , така старши треньорът на варненци извърши и трите си смени в рамките на десетина минути.



През втората част варненци създадоха няколко чисти голови пологжения, но не реализираха нито едно от тях. Първо Стоян Георгиев удари греда след удар с глава. После Иван Найденов пропусна да се разпише от дузпа, след нарушение срещу Николай Петров. При добавката и Владо Мирчев стреля във вратаря. Малко по-късно отново Найденов излезе сам срещу Борел, но би в него, по-късно Миранда и Сакалиев също пропуснаха от добри позиции. Второто полувреме определено бе за вратарите на двата отбора. Стражът на Спартак Николай Банков бе убедителен и направи няколко отлични намеси след атаки на Фернандес , Карбони и Платини.


По този начин Спартак загуби ценни точки в борбата си за оставане в групата. Варненци засега остават на 12 позиция в подреждането, но с еднакъв актив с Миньор Перник, който утре приема Вихрен в директен двубой за оцеляване.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).