Даниел Димитров: Всички полуфиналисти имаме шансове за титлата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
23:03 / 14.05.2009
344
Старши треньорът на баскетболния "Евроинс-Черно море" заяви, че състезателите му ще играят по-освободено срешу "Левски" в полуфиналите на мъжкото първенство. Първите два мача са в София през уикенда. На 20 и 21 май столичани ще гостуват в морската столица. Ако евентуално има пети мач, той ще се играе в София на 24 май. В серията се играе до три победи от пет срещи. В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят "Рилски спортист" и "Лукойл-Академик".
"В тези срещи ще се борим до край. "Сините" са фаворити, но за мен всичките четири тима, които играят в полуфиналите, са с равни шансове да спечелят титлата. Всичко обаче зависи и от моментното състояние на дадения отбор. Както може да си първи, така може и да си четвърти. Аз обаче се надявам моите баскетболисти да играят по-освободено и да разкрият пълният си потенциал", заяви Димитров.
Младият специалист посочи, че състезателите му са показали характер, който се е оказал ключа към успеха в третата среща от четвъртфиналните плейофи срещу "Ямбол". Варненци спечелиха с 81:69 и с 2:1 победи продължиха на полуфиналите, където ги чакат "сините". "Знаехме, че ще е трудно, но варненската публика ни помогна изключително много. В този мач можеше да се случи всичко. Гостите бяха много мотивирани и дадоха всичко от себе си, за да спечелят. За щастие момчетата ми показаха характер в третата и четвъртата част. Това ни помогна да спечелим срещата. В основата на победата бяха Наско Пенев и Пламен Алексиев. Двамата направиха фантастичен мач. Винаги съм казвал, че в такива плейофни срещи даден играч може да реши крайния изход на мача. В този двубой те двамата бяха тези баскетболисти. Положително влияние оказа и дългата ни скамейка. "Ямбол" разполага с опитни играчи, които обаче през вторите 20 минути се измориха", заяви Даниел Димитров.

Източник: Александър Георгиев, pozvanete.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).