Илко Петров-Джулиано: Черно море е моралният шампион

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:31 / 27.05.2009
3310
Фен №1 на Черно море Илко Петров-Джулиано е категорично против това да бъде връчена шампионската купа на Левски преди края на първенството, а бронзовите медали на "моряците" да бъдат забавени и да не се връчат на Тича. Както е известно, в неделя варненци ще имат последен за първенството домакински мач срещу Славия и при победа си осигуряват третото място.

- Г-н Петров, редно ли ще е спрямо феновете бронзовите медали на Черно море при евентуална победа над Славия да не бъдат връчени?
- По никакъв начин. Ако в неделя Левски бие, ЦСКА направи равенство с Литекс, щели да връчат шампионската титла на тима от Герена. Аз съм убеден, че ЦСКА няма да загуби мача си с Литекс и заради това май ще трябва от Левски да почакат. В този смисъл трябва ли БФС за някои да е майка, а за някои мащеха? Аз съм убеден на 90 и 10 процента, не на 99, че моят любим отбор ще триумфира с бронза. Заради феновете, играчите, ръководството и изобщо за всички ние трябва да получим медалите още в неделя. Не заслужава ли Варна след 56 години от последния бронз да получим медалите си тук? Само да вметна, че ме ласкаете, като ме наричате фен №1. Фен №1 на "моряците" са всички тези, които следят изявите на отбора и на чужд терен. На гостуването в Сливен забелязах голобради момчета, които милеят и обичат отбора. Подкрепяха тима до последния момент и дори след последния съдийски сигнал. Тези момчета следват идеята и емблемата Черно море и председателя на фенклуба Иван Михайлов навсякъде. Всички ние искаме медалите си в неделя, защото ще бием Славия.
- След кончината на наставника на Спартак Анатолий Кирилов трябваше ли да се играе варненското дерби?
- Трябваше да се отложи мачът. Това е безспорно от чисто човешка гледна точка. Тук вината е изцяло в Българския футолен съюз. Трябваше да отложат кръга. Мачовете на Ботев и Вихрен можеше да не се отлагат. Прав е Стефан Орманджиев, когато каза: "Когато двама души се харесват, как да им забраниш да се целуват?" Жалко е, че Варна няма да има втори отбор в А група. Няма да има дерби. Губи Варна, губи футболът. Защо Варна няма да има втори отбор вие го знаете. Не искам да навлизам в подробности, всеки ги знае.
- Кое е по-сладко за Вас? Да биеш Левски и ЦСКА или да биеш Спартак?
- Да биеш всички. Тази година моят любим отбор играе невероятно. Всички ние, феновете на Черно море, се чувстваме моралните шампиони на българия. Левски и ЦСКА са се окопали на върха, но запомнете, че няма да е далеч времето, когато и двата отбора ще са след нас. Литекс и Локо (Сф) вече са зад нас. Видяхте Локото с еврогранда Борац (Чачак) какво направиха. Тия и Георги Мирчев с Аксаково, както са във В група, ще ги бие. След като Черно море бе най-добрият български отбор в евротурнирите за какво да говорим повече?
- Споменахте Локо (Сф). Президентът им Николай Гигов изнесе имената на съдии, които са помагали на Черно море...
- На г-н Гигов ще му кажа имената на двама съдии, за които той много съжалява. Това са Ахмед Ахамед и Димитър Димитров-Каубоя. И двамата са най-добрите централни нападатели в историята на Локо (Сф). Ако те бяха свирили на Локомотив срещу Милан, Барселона или Манчестър Юнайтед, столичани щяха да са европейски шампиони.
- От какво се нуждае отборът за още по-добро представяне в следващия сезон?
- На този въпрос ще отговори Никола Спасов. Вярвам, че той ще се справи. Той е мой добър приятел и аз съм горд, че доведе отбора до трето място без задкулисни игри, сценарии и така нататък. Всичко това Спасов направи с много труд. Дай Боже, ръководството да отпусне необходимите средства и отборът да стане шампион! Дано и БФС да мери с един аршин!

Източник: Калоян Златков


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).