Почина блъснат на “Писта Варна”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:12 / 02.06.2009
3077
Единият от тримата блъснати на състезанието “Писта Варна” е починал късно снощи. В неделя граждани на морската столица пострадаха сериозно по време на първата обиколка на надпреварата, която е кръг от националния пистов шампионат. Тогава пилотът Боян Гетов помете зрителите, след което трима от тях бяха приети по спешност в шоковата зала на болница "Света Анна". 37-годишният Емил Михалев е получил усложнение, вследствие на тежката коремна травма при удара. Другите двама пострадали са в стабилно състояние.
“Какво предстои не мога да кажа. Има следствие. Ние като организатори сме си свършили работата както трябва. Мястото бе оградено и забранено за публика с четирима души охрана - двама униформени и още толкова от нашите сътрудници. Полицаите нямат представа как хората са влезли. Големи напъни на публиката имаше по време на двата състезателни дни. И докато се огледат, за секунди трагедията стана. Традиционна е проявата и трагедията не трябва да я отменя занапред. Автомобилният спорт е рисков, всеки носи отговорност лично. Не е първи случай да има инциденти. Участниците дадоха висока оценка за охраната. Публиката трябва да има по-силно чувство за самосъхранение”, каза Георги Гинев, шеф на СБА-Варна, основият организатор на надпреварата на затворен маршрут.
“И досега сме мислили какво може да се направи, далеч сме от световния стандарт, но Монте Карло дава пример – има високи сглобяеми мантинели, което ще попречи на колата да навреди. Мислим, търсим и средства за максимална сигурност по трасето. Искрено съжаляваме, организаторите изразяваме съболезнования на близките на загиналия и съчувствие към близките на пострадалите”, завърши г-н Гинев.

Екипът на Спортния сайт на Варна OLE-BG.com и сайта Varna24.bg изразява искрените си съболезнования към близките на загиналия!


Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).