Унгарска легенда: Варна заслужава тим по водна топка за Топ 8 в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:58 / 03.06.2009
1004
Един от дългогидишните асове на националния отбор на Унгария по водна топка Чаба Киш даде отлична оценка на варненския плувен комплекс "Приморски". Според него, такова модерно съоръжение заслужава да има отбор по ватерпол, който да е сред осемте най-силни в Европа.
Киш е във Варна от няколко дни, за да учи таланти на водна топка в учредената школа "Иван Попов". Той се включи и в тренировките на шампионите за мъже от "Черно море 1948".
"Имате уникален басейн. Наистина се изненадах като го видях. Не вярвах, че България може да разполага с такова съоръжение. Бил съм навсякъде по света, играл съм и в Испания. Вашият басейн обаче е супер и не отстъпва на най-добрите. Варна заслужава отбор по водна топка в Топ 8 на Европа, а на този басейн да се провеждат най-големите първенства", заяви Киш.
Последният показа нови упражнения на около 20 таланти от КПС "Варна", Враца и "Комодор". Талантите изпълняваха указанията му с огромен интерес и споделиха, че са научили страхотни неща.
Чаба смята, че в България има талантливи деца, но с тях трябва да се работи, още когато са на шест години, за да се развиват.
В Унгария водната топка е най-популярният спорт. В момента там има 80 клуба и над 100 000 ватерполисти. Киш е световен вицешампион и европейски шампион. Миналото лято обаче е бил четвърти левичар в националния, а за олимпиадата в Пекин са заминали първите три. В Китай унгарците станаха олимпийски шампиони.

Източник: Александър Дечев, в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).