Без варненци в състава за Куба, билетите във Варна ще са по 10 лева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:59 / 05.06.2009
966
Наставникът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди няма да разчита на варненците Мирослав Градинаров и Данаил Милушев в първите два мача от Световната лига на 12 и 13 юни в Куба. Няколко дни по-рано италианският специалист бе обявил, че е много доволен от двамата състезатели. "На мястото на Данаил Милушев ще взема Цветан Соколов. Това момче показа голямо израстване в последния един месец. Но не си мислете, че съм зачеркнал Милушев от националния. Във всеки един момент той може да попадне в групата", заяви Силвано Пранди.
В състава за двубоите с Куба са Андрей Жеков, Георги Братоев, Христо Цветанов, Красимир Гайдарски, Теодор Богданов, Светозар Иванов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Методи Ананиев, Мартин Пенев, Владимир Николов, Цветан Соколов, Теодор Салпаров и Владислав Иванов.
Пранди добави, че вече е опознал волейболистите, с които работи в последния един месец. "През този период си направих изводите с какви състезатели ще разполагам. Много съм доволен от показаното в тренировките. Всички дават най-доброто от себе си. Въпреки това трябва и още малко време. В тактически план има върху какво да работим", отсече Пранди.
Специалистът е сигурен, че Матей Казийски, който пристигна преди няколко дни във Варна, ще е напълно подготвен за предстоящите срещи. "Той е професионалист и влиза много бързо във форма. Владо Николов, който бе контузен, също е почти на 100 процента възстановен. Той тренира с отбора, като ще можем да го използваме пълноценно", коментира новият наставник на "Модена".
Пранди смята, че Куба е доста сериозен отбор, но неговите волейболисти са по-класни и ще спечелят. "Кубинците са традицонно силен отбор, най-вече в началния удар. Ако се справим с това, няма да имаме проблеми", завърши селекционерът на България.
На 8 юни националите ни летят от Варна за София, а на следващия ден рано сутринта е полетът им за Париж и оттам за Куба. Отборът ще се прибере обратно в морската столица на 16 юни.

Разпределителят на националния отбор по волейбол Андрей Жеков ще носи капитанската лента в първите два мача от Световната лига с Куба. Както е известно, титулярен капитан е Пламен Константинов, но той няма да пътува с отбора заради контузия. "Пламен тренира, но няма да пътува с нас. Затова Андрей Жеков ще е капитан", заяви наставникът Силвано Пранди.
Стана ясно, че вече са пуснати в продажба билетите за домакинските мачове от Световната лига, които ще се играят в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. Желаещите да наблюдават на живо националите ще трябва да платят 10 лева на двубой. В продажба на касите на ДКС са пуснати и карти за шесте домакински мача, като тяхната цена е 54 лева.
Все още обаче не са пуснати билетите за официалните ложи, които се изграждат в Двореца. Домакините уточниха, че в тях няма да се сервира алкохол и пушенето ще е обсолютно забранено.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).