Никола Спасов е треньор №2 на първенството ни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:04 / 08.06.2009
1040
Старши тренорът на "Черно море" Никола Спасов бе определен за треньор №2 за изминалото първенство в анкетата, организирана от асоциацията на българските футболисти. Под негово ръководство "моряците" спечелиха за първи път от 56 години насам бронзовите медали, а освен това се представиха най-успешно в сравнение с останалите ни отбори в европейските клубни турнири. За треньор №1 на изминалото първенство бе определен Станимир Стоилов от "Литекс", а на трето място е Красимир Балъков от бургаския "Черноморец". Изненадващо аут от топ 3 е Емил Велев-Кокала, който изведе "Левски" до шампионската титла на България.
Също доста изненадващо за "Футболист на футболистите" у нас бе избран Мартин Камбуров от "Локомотив" (Сф). Той игра само през пролетния полусезон у нас, но успя да стане голмайстор на "А" група. На второ място е Георги Иванов-Гонзо от "Левски", а трети е капитанът на "Черно море" Александър Александров-Кривия.
Отборът на "Ботев" получи колективна награда в категорията "мъжество и характер". За феър плей пък бе отличен "Сливен". Награда за цялостен принос към играта взе вратарят на "Славия" Здравко Здравков, който бе картотекиран в отбора тази пролет, но така и не взе участие в официален мач. Награда за най-прогресиращ състезател пък взе Станислав Манолев от "Литекс", който с изявите си в ловешкия клуб достигна и до националния отбор. За най-добър млад футболист заслужено призът отиде в Спас Делев от "Пирин" (Благоевград), с подгласници Александър Тонев и Иван Иванов от ЦСКА.

Източник: sportni.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).