Победител на "Kaliakria Cup" се отказа от първото място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:57 / 08.06.2009
521
Докато призьорите от втората черноморска регата "Kaliakria Cup 2009" се радваха на успеха си, победителят в клас "IRC - Racers" яхта "Windwalker" от морски клуб “Балчик” се отказа от титлата. Така първото място в класа зае "XTrema" от клуб "Понтос" (Варна). Решението на "Windwalker" бе обявено по време на самото награждаване. Яхтата с шкипер Мирослав Станев завърши убедително начело в крайното подреждане в своя клас, но собствениците на лодката решиха да я изтеглят от класирането заради подаден протест срещу нея веднага след последната гонка.
"Ветрохдството е джентълменски спорт. И точно защото сме джентълмени, решихме да се оттеглим от надпреварата след появилите се съмнения в честността на нашия екипаж, както и на клуба ни", заяви Милкана Нонова, един от собствениците на "Windwalker".
След като лодка "Леда" единствена успя да запише точки за класирането, в последния ден финишира първа в дадения в последния момент старт за клас "Rally" и остана начело в крайното класиране въпреки по-слабите си резултати от втория ден. "LZ Yachting", “Меч” и “Стандарт Асет Мениджмънт” също запазиха лидерските си позиции.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).