Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Черно море 1948" и "Комодор" искат варненски финал във водната топка
Автор: Екип Varna24.bg 19:36 / 10.06.2009Коментари (0)2776
© Ole-bg.com
Четирите най-добри отбора във водната топка ще играят във Варна от петък до неделя. ЦСКА, "Вихрен" и варненските "Черно море 1948" и "Комодор" ще определят по системата всеки срещу всеки двата тима, които ще спорят за титлата в държавното първенство през тази година и тези два, които ще се сборят за бронзовите медали.
"Моряците" са настоящите шампиони на страната, а заедно със съгражданите си спечелиха двете предварителни групи. Двама от основните състезатели на "Черно море" - Преслав Джипов и Сашо Милев, си пожелаха да играят на финала за титлата именно с "Комодор". "Това нещо не се е случвало никога досега, но в момента е напълно реално. Бъдещето принадлежи на "Комодор". Сега ще стане мач между млади и стари, тъй като нашата средна възраст е над 30 години, а тяхната - 21", призна с усмивка Милев.
Двата тима играят често контролни срещи помежду си, в които по-чест победител са "моряците". "Скоро това ще се промени. Нашите амбиции са да направим нещо голямо през това първенство. И четирите отбора сме с изравнени сили, но се надяваме два варненски тима да играят на финала на този прекрасен плувен комплекс", казаха Борис Кукуров и Добромир Вълев от щаба на "Комодор".
Двата отбора се обединиха около мнението, че трибуните на басейн "Алекси Алексиев" ще се напълнят до краен предел, а варненската публика е най-компетентната във водната топка.
Отборът на "Вихрен" също се подготвя здраво за турнира, като е привлякъл двама македонски ватерполисти, единият от които екснационал. Спонсор на санданчани е Коко Динев, който е бивш състезател по водна топка, и е известен с арогантното си поведение към съдиите.
В петък от 18 ч. "Комодор" среща "Вихрен", а час по-късно играят "Черно море 1948" и ЦСКА. В събота от 18 ч. е мачът "Комодор" - ЦСКА, а в 19,00 в басейна влизат "моряците" и санданчани. В неделя срещите са сутринта като в 10 ч. е варненското дерби, а час по-късно последният двубой от турнира между "Вихрен" и "армейците".
Съставите на двата варненски тима:
"Черно море 1948": Александър Милев, Преслав Джипов, Добромир Желязков, Калоян Костадинов, Стефан Жельов, Цветан Янакиев, Никола Дончев, Младен Македонски, Пламен Василев, Деян Иванов, Явор Стоилов
"Комодор": Иван Дараданов, Александър Александров, Александър Несторов, Добромир Вълев, Стефан Иванчв, Софроний Йорданов, Боян Пиргов, Борис Кукуров, Атанас Стоянов, Димитър Кателиев, Ардашес Ованезян

Източник: Александър Дечев, вестник "Позвънете"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: