МФК Варна ще е домакин на кръг от Купата на УЕФА

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:09 / 12.06.2009
424

Отборът на МФК Варна ще приеме съперниците си в групата от предварителния кръг на турнира за Купата на УЕФА. Кои ще бъдат отборите, срещу които ще излезе родният шампион по футзал, ще стане ясно на 2 юли. Тогава ще се състои жребият за предварителния и основния кръг на Купата на УЕФА.

Предварителният кръг ще се проведе от 15 до 23 август. Двубоите в морската столица най-вероятно ще се играят в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. „За клуба ни е по-добре да участва в турнира от началото, защото тогава ще може да срещне отбори от нашето ниво. Знаем много добре, че в основния кръг влизат вече и професионални отбори от страните с традиции във футзала - например „Бенфика“ или някой от украинската школа. Почитателите на футзала сами видяха класата на тези отбори“, коментира президентът на МФК Варна Александър Неделчев.

Междувременно УЕФА определи шестте клуба, които ще станат домакини на основния кръг. Той ще се проведе в дните между 26 септември и 4 октомври. Мачовете ще се играят в Чехия, Белгия, Хърватска, Румъния, Словения и Унгария. От шестте групи в основния кръг в следващия етап от турнира ще преминат по два отбора. Те ще се присъединят в елитния кръг към испанските „Интер Мовистар“ и „Ел Поцо Мурсия Туристика“, „ВИЗ-Синара“ от Русия и „Кайрат“ от Казахстан. Отборите, които ще станат домакини на шестте групи, са „Ера Пак“ (Хрудим, Чехия), „Аксион 21“ (Шарлероа, Белгия), „Потпикан 98“ (Хърватска), „КИП Дева“ (Румъния), „КМН Пунтар Толмин“ (Словения) и „МВФК Беретюфалу“ (Унгария).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).