Тодор Колев носи точка на Черно море в последната минута

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:22 / 13.06.2009
935
Бронзовият медалист Черно море завърши с равенство успешния си сезон 2008/2009, след като спечели точка за 2:2 с Миньор при гостуването си в Перник в мач от последния кръг на "А" група. Варненци поведоха с гол на Ангел Георгиев в петата минута, но последваха попадения на Дюлгеров (40-дузпа) и Валмир (52). В 90-ата минута Тодор Колев направи 2:2 от дузпа. Като цяло домакините играха доста по-дейно, а в състава на гостите личаха имената на половин дузина дебютанти.

Срещата започна с ранен гол на "моряците". Още в петата минута центриране от ъглов удар се оказа голово, след като дебютантът на вратата на перничани Витанов сбърка и Ангел Георгиев вкара за варненци. Последва натиск на "жълто-черните", но лисваше точният шут. В 24-ата минута левият бек Трифонов стреля опасно, но вратарят Маринов отрази.  В 36-ата Петър Петров шутира, но стражът на гостите улови. В 40-ата минута Николай Дюлгеров изравни за Миньор след точно реализирана дузпа. Нарушението беше отсъдено за игра с ръка на Ганчев в наказателното поле.

В 51-вата минута Хазуров стреля, а вратарят отклони топката в гредата. Минута по-късно резервата днес Валмир изпълни прецизно пряк свободен удар и изведе "чуковете" напред - 2:1. Миньор продължи да играе по-напористо и пропусна доста положения до края. В 79-ата минута Станислав Руменов беше изведен сам срещу вратаря, но шутира в аут. Фаул на Божиков в самия край на мача позволи на Тодор Колев да вкара от дузпа за крайното 2:2.

И двата отбора приключиха два успешен сезон. Черно море ще играе в Европа. Миньор пък оцеля в елита след силни последни мачове, а успя да стигне и до 1/2 - финал за Купата на България. Варненският тим завършва първенството на третата позиция, а перничани - на 11-ата.

Източник: Sportal.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).