Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Националите по волейбол паднаха за втори път от Куба
Автор: Екип Varna24.bg 11:22 / 14.06.2009Коментари (0)451
©
Националният отбор на България по волейбол за мъже записа втора загуба в тазгодишно издание на Световната лига. Възпитаниците на Силвано Пранди бяха абсолютно надиграни отново от младия отбор на Куба и загубиха с 1:3 (19:25, 25:23, 21:25, 20:25) във втория мач от 1-ия уикенд в Група "С" на лигата, игран пред около 10 000 зрители в зала "Суидад Депортива" в Хавана.

Италианският селекционер на България Силвано Пранди направи една промяна в стартовата шестица в сравнение с мача вчера. На мястото на Красимир Гайдарски като титуляр започна Светозар Иванов. От друга страна кубинският наставник Орландо Блекууд заложи на същите шест, които спечелиха първата среща.



Срещата тръгна добре за българите, които бързо дръпнаха с 2:0 след мощна атака на Владимир Николов и блокада на Тодор Алексиев, но Куба успя да изравни при 5:5 след грешка от сервис на Владо Николов и контраатака на Роландо Сепеда. Първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за кубинците след блокада на Йоандри Леал срещу Христо Цветанов и ас на Сепеда. След нови две мощни атаки на Леал волейболистите от Острова на свободата леко увеличихс преднината си на 11:8, което накара Силвано Пранди да поиска тайм-аут. Това явно даде ефект и България намали на 10:11 след грешка на домакините и блокада на Владо Николов. Двата отбора заиграха точка за точка до 14:12, след което второто техническо прекъсване дойде при резултат 16:12 за Куба след единична блокада срещу Матей Казийски и поредна успешна атака на Леал. Последва атака в аут на Тодор Алексие, което Силвано Пранди да го смени и на негово място да пусне Методи Ананиев. Разликата набъбна на 20:14 след грешка в атака на Казийски и второ прекъсване за Силвано Пранди и българските "лъвове". След това българските волейболисти стопиха разликата на 16:20 след атака на волейболист №1 за 2008 година Владо Николов и грешка на Йоандри Леал. Играта отново тръгна точка за точка до 24:19 и Куба без проблеми спечели гейма при 25:19 след нова атака на Леал.


В началото на втората част кубинците поведоха с 2:0 след атаки на 15-годишното дете-чудо Вилфредо Леон и капитана Роберланди Симон. Българските момчета съумяха да изравнят при 4:4 след технично отиграване на Христо Цветанов и блокада на Матей Казийски срещу Роландо Сепеда. Двата отбора продължиха да играят равностойно и първата техническа пауза дойде при минимална преднина за "трикольорите" - 8:7 след нова успешна атака на Казийски. Последва ас на Казийски и блок-аут на Ананиев - 10:7 за България и тайм-аут за Орландо Блекууд. Независимо от това последва втори ас на Казийски и грешка на Сепеда и 12:7 за българските волейболисти. Кубинците намалиха изоставането си на 11:14 след атака на Робеланди Симон и блокада на Йоандри Леал срещу Владо Николов, което накара Силвано Пранди да поиска прекъсване. Разликата се запази до втората техническа пауза, която дойде при резултат 16:13 за "лъвовете" след технично отиграване на волейболист №1 на Европа за 2007 и 2008 година Матей Казийски. Кубинските волейболисти стопиха разликата на 16:17 след мощна атака на влезлия като резерва Мигел Санчес и ас на Османи Камехно, но България веднага си върна преднината при 19:16 след ново технично отиграване на Казийски и блокада на Ананиев. След това момчета на Силвано Пранди увеличиха преднината си на 21:17 след поредна успешна атака на Владо Николов, което накара кубинския треньор Орландо Блекууд да поиска тайм-аут. Домакините върнаха две точки чрез атака на Йоандри Леал и ас на Вилфредо Леон, след което играта продължи за пореден път точка за точка. В крайна сметка България спокойно затвори гейма при 25:23 след мощна атака на Владо Николов и 1:1.



Третият гейм започна равностойно до 3:3, след което кубинците дръпнаха с 6:3 след блокади на Мигел Санчес и Йоандри Леал и грешка в атака на Ананиев, което накара Силвано Пранди да поиска тайм-аут. Българите намалиха разликата на 6:7 след атака в аут на Леал и блок-аут на Владо Николов, но първата техническа пауза дойде при резултат 8:6 за Куба след успешна атака на Санчес. Последваха две атаки в аут на кубинските волейболисти и 8:8. Равенството се запази до 11:11, след което България поведе с 13:11 след грешка в атака на Мигел Санчес и пайп на Казийски и тайм-аут за Орландо Блекууд и Куба. След това домакинте успяха да изравнят при 13:13 след атака в аут на Владо Николов и блокада на детето-чудо Вилфредо Леон. Второто техническо прекъсване дойде при минимално предимство за волейболистите от Острова на свободата - 16:15 след мощна контраатака през центъра на Роберланди Симон. Кубинците увеличиха леко преднината си на 18:16 след технично отиграване на Йоандри Леал, след което Силвано Пранди пусна в игра дебютанта Георги Братоев на мястото на Андрей Жеков. Възпитаниците на Орландо Блекууд запазиха разликата до 20:18, след което я увеличиха на 22:18 след мощни атаки на Вилфредо Леон и Роберланди Симон. Българските "трикольори" моментално върнаха две точки след грешка на кубинците и ас на Матей Казийски, но силите им стигнаха до тук. Куба затвори гейма при 25:21 след грешка от сервис на влезлия за малко като резерва Цветан Соколов и мощен ас на Вилфредо Леон, с което поведоха с 2:1.



 В началото на четвъртия гейм Силвано Пранди остави на полето 21-годишния Георги Братов, а на мястото на Христо Цветанов пусна в игра Теодор Богданов. Въпреки това волейболистите на Куба тръгнаха отлично и поведоха с 3:0 след две атаки на Роберланди Симон и грешка в нападение на Владо Николов. Разликата набъбна на 6:1 след ас на Вилфредо Леон и мощна атака на Йоандри Леал. След грешка от сервис на Методи Ананиев дойде първата техническа пауза при резултат 8:3 за Куба. Момчетата на Орландо Блекууд запази преднината си до 13:8, но след две успешни атаки на Методи Ананиев България намали на 10:13, което накара кубинският наставник да вземе тайм-аут. Домакините си върнаха предимството до втората техническа пауза, която дойде при резултат 16:11 в тяхна полза след нова атака на Йоандри Леал. Играта за пореден път продължи да се води точка за точка до 21:16, след което кубинците направиха резултата 22:16 след поредна атака на Йоандри Леал и тайм-аут за Силвано Пранди и България. От това нямаше ефект и Куба без проблеми спечели гейма с 25:20 след сервис в аут на Методи Ананиев, а с това и мача с 3:1.



Следващата седмица България приема във Варна отбора на Япония в мачовете от 2-ия кръг в Група "С" на Световната лига. Мачовете са в събота и неделя (20 и 21 юни) от 17:30 часа в зала "Конгресна" на ДКС. Националите се прибират утре с полет от Хавана през Париж до София, след което заминават за Морската ни столица.

 

КУБА - БЪЛГАРИЯ 3:1 (25:19, 23:25, 25:21, 25:20)
КУБА: Йоандри Диас, Роландо Сепеда 5, Роберланди Симон 13, Вилфредо Леон 18 (4 аса), Йоандри Леал 25 (4 блока), Османи Камехо 1 – Густаво Алварес-либеро (Оделвис Доминико 2, Мигел Санчес 10, Мигел Далмау, Кейбир Гутиерес-либеро)
Старши-треньор: Орландо Самуелс Блекууд
БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков 2, Владимир Николов 18 (1 ас, 1 блок), Матей Казийски 17 (3 аса, 1 блок), Христо Цветанов 2, Светозар Иванов 1, Тодор Алексиев 3 (2 блока) - Теодор Салпаров – либеро (Цветан Соколов, Методи Ананиев 10, Красимир Гайдарски 3 (2 блока), Теодор Богданов 1, Георги Братоев)
Старши-треньор: Силвано Пранди (Италия).

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: