Варненски таланти си размениха победи на водна топка с "Щурм"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:09 / 15.06.2009
621
Две формации от подрастващи състезатели на варненските клубове по водна топка изиграха приятелски мачове с връстниците си от "Щурм" (Чехов), който е шампион на Руската федерация за мъже и жени, и в същото време през последните години е в първата четворка в европейската лига. Срещите бяха по инициатива на шефа на ОП "Спортни имоти" Петър Пасев.
В първия мач играха таланти, родени 1997 г. и по-малки, като в състава на морската столица бяха осем състезатели от КПС "Варна", трима от "Комодор" и един от "Аква спорт", а треньори бяха Станчо Велков и Григор Христов. Двубоят завърши с резултат 23:7 в полза на талантите от Варна. Любопитното е, че при резултат 11:3 след първите две четвъртини, гостите доиграха двубоя с девойки, които вкараха четири попадения и инкасираха 12. Велков и Христов пуснаха през половината от срещата най-малките си състезатели, които също се представиха отлично.
Вторият мач бе между момчета, родени 1995/96 г., като съставът на варненци бе селектиран от наставника на "Черно море 1948" Милуш Адамов, който включи осем ватерполисти на "моряците", трима на "Комодор", четирима на КПС "Варна" и четирима от "Аква спорт". Двубоят премина равностойно с множество обрати в резултата, като в края ликуваха гостите - 21:19.
Любопитното е, че ръководството на "Щурм" закупи преди година от община Каварна 50-метров открит басейн с хотелска част за 1,8 млн. евро, за да се подготвя у нас, а до края на лятото над 500 руски ватерполисти ще бъдат на летен тренировъчен лагер в Каварна.

Източник: Александър Дечев, вестник "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).