Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Младшата на Черно море отупа с 3:0 Левски, но отпадна с дузпи
Автор: Екип Varna24.bg 20:53 / 15.06.2009Коментари (0)1113
© Ole-bg.com
"Черно море" бе на крачка от класирането на полуфинал в държавното първенство за юноши младша възраст (родени 1992 г.). Тимът на Венци Маринов загуби първия двубой с 0:3 в София, но вчера направи истински подвиг и надигра "сините" със същия резултат. При изпълнението на дузпи обаче варненци пропуснаха един удар и са аут от надпреварата.
"Моряците" имаха късмет в началото на срещата, когато нападател на гостите излизаше два пъти сам срещу вратаря, но не можа да открие резултата. В 20-ата минута Илиян Капитанов откри резултата, след като се възползва от грешка на стража на столичани. Четвърт час по-късно Николай Димитров центрира отдясно, Капитанов се размина с топката и тя попадна на волето на Виктор Митев, който бе безпощаден - 2:0.
През второто полувреме варненци отново излязоха нахъсани и третият гол не закъсня. В 44-ата минута Капитанов преодоля много хитро защитник на "сините" и центрира към Митев, който с красив плонж с глава матира Петър Хубчев за крайното 3:0.
Така се стигна до изпълнение на дузпи, една от които варненци пропуснаха, докато играчите на "Левски" бяха безпогрешни. Неприятното за този тим на "моряците" е, че са гонени от сериозен малшанс при дузпите. Те загубиха именно след удари от бялата точка два финала през последните две години - от ЦСКА за Купата на България и от "Нафтекс" за републиканско първенство.
"Гордея се с моите футболисти. Показахме, че имаме силен отбор. В първия мач загубихме с 0:3, но пак имахме превъзходство и изпуснахме 4-5 положения. Бях сигурен, че сега ще ги бием, но не знаех дали ще опазим вратата си "суха", тъй като в "Левски" има добри нападатели. Вкарахме три хубави гола, но в последните минути се изморихме. Не можахме да ги натиснем за четвърто попадение. При дузпите всичко е лотария, така че няма какво да ги обсъждаме. Радвам се, че победихме отбор, който заедно с нас, "Нафтекс" и "Литекс" е в Топ 4 по качества. Лошото при нас е, че нямаме никаква конкуренция в региона ни. Тук бием с по 10-15 гола, а ни трябва по-силна съпротива, защото като дойдат сериозните двубои го няма подходящият тонус. Само с мачове като този можем да вървим нагоре", заяви за "Позвънете" наставникът Венци Маринов, чиито футболисти от догодина стават юноши старша възраст.
Утре "моряците" играят реванш срещу "Славия" в София при родените 1990 г. Тимът на Тодор Марев, който е с година по-малък от съперника си, победи в първия мач във Варна с 2:1.


"Черно море": Радослав Русев, Николай Димитров, Теодор Лазаров, Иван Георгиев, Исмет Мурадов, Янимир Янков, Иван Добрев, Симеон Михайлов, Илиян Капитанов, Любомир Михалев, Виктор Митев (Милен Найденов, Илия Стоев, Вилиян Николов, Георги Иванов, Мартин Великов)

Източник: Александър Дечев, в-к "Позвънете"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: