Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Симеон Христов: Не сме конкурентоспособни на отборите в Европа
Автор: Екип Varna24.bg 13:11 / 19.06.2009Коментари (0)748
©

"В Швейцария този спорт е национална политика, а в Украйна таксата за участие на отбор в първенството е 10 000 долара", коментира още той

 

Второ участие в световни квалификации записа националният ни отбор по плажен футбол. Трикольорите отстъпиха на Италия, Украйна и Естония на турнир в Испания. Както е известно, варненският "Одесос" е шампион на България и е логично капитан на националите да е лидерът на одесосци Симеон Христов.

 

 

- Разкажи ни малко повече за изминалите световни квалификации.

- За втори път участваме след този през 2007 г. в Марсилия. Тогава обаче регламентът бе на директни елиминации, докато сега в Испания, и по-точно Кастейон, близо до "Валенсия", беше на групи. За Зона Европа имаше 5 квоти за предстоящото Световно първенство в Дубай, което ще се проведе в края на годината. Записахме 3 загуби, което бе напълно нормално с оглед на развитието на плажния футбол в останалите страни.

- Можеше ли да се представите по-добре?

- Разбира се, че винаги представянето ни може да е по-добро. Проблемът е, че в последния момент се събрахме и така спасихме положението. От друга страна, някои от момчетата не успяха да си уредят освобождаване от работа. На този етап не сме конкурентоспособни, тъй като не работим достатъчно за развитието на тази разновидност на футбола.

- На какъв стадион играхте?

- Нещо уникално. 4500 седящи места, като трибуните винаги бяха пълни. За мачовете на Испания да не говорим - колко хора останаха извън стадиона. Испанците играха в единия от мачовете срещу Румъния. Оказа се, че в Кастейон имало над 50 000 румънци, половината стадион беше с испанци, а другата с румънци. Създадоха уникална атмосфера. Самите заграждения на стадиона имаха едни дупки малко по-нависоко и доста от хората се бяха качили на раменета на други, за да гледат мача.

- Кой е водещият европейски отбор?

- Испания. Те са европейски шампиони, а и спечелиха тази квалификация. Хубавото в плажния футбол е, че възможностите са изравнени и всеки може да победи съперника си във всеки един момент. От всяко положение може да стане г

©
ол. Гледахме Германия и Португалия. Ами португалците имаха периоди от по няколко минути, когато топката беше само във въздуха. Уникална класа. Магьосници. 6 отбора се открояват. Това са Испания, Италия, Франция, Русия, Португалия и Швейцария.

- Швейцария?

- Да, плажният футбол там е национална политика. Там имат покрита зала само за плажен футбол. Развиват детско, женско и мъжко направление. Националният им отбор е на целогодишна подготовка. Във всяка държава структурите са различни. В Украйна например са привлекли 4-ма от най-добрите бразилци. Най-добрият е Бенджамин, който се води и най-добър в света, играе в Украйна. Само таксата за участие в първенството е 10 000 долара. 3 млн. долара пък е бюджетът за една година.

- Защо играхте с волейболни екипи на тези квалификации?

- - Не съм аз човекът, който да отговори на този въпрос.

- Успя да се снимаш с Ерик Кантона...

- Такъв шанс не се пропуска. Всички знаем какъв играч бе французинът.

- Предстоят три кръга на държавното първенство. Какво да очакваме?

- 6 отбора ще бъдат разделени в 2 групи, като стартираме в Обзор. Все още не е ясно как ще става точкуването. До миналата година първенецът получаваше 6 точки, вторият 5 и т. н. За мен не беше правилно, но така са решили организаторите. За тази година все още не знаем. В Обзор ще ни разяснят какво ще става и как ще бъде определен новият шампион на България. Засега са само три кръга в Обзор, в София на стадион "Раковски" и Албена. Има още 1-2 варианта, но не е сигурно.

- Защо се преименувахте от Одесос на Тича Хьорман за тези турнири?

- Ползваме лиценза на ФК Тича (Долни чифлик), като добавихме и името на спонсорите си.

- Какви са целите ви за републиканското първенство?

- Основната ни идея е на тези турнири да се забавляваме. Ние няма да гоним на всяка цена защита на титлата. Трябва да се възползваме максимално от тези си участия, за да сплотим на най-високо ниво колектива. А иначе, ако станем отново шампиони, ще е добре дошло.

 


 



Източник: Калоян Златков







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: