Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Варненски тим спечели първия кръг на държавното по плажен футбол
Автор: Екип Varna24.bg 15:49 / 21.06.2009Коментари (0)633
© Ole-bg.com
"Тича-Хьорман" спечели първия турнир от тазгодишното държавно първенство по плажен футбол. Тимът от Варна завоюва титлата през миналата година под името "Одесос". Сега възпитаниците на Добрин Стефанов победиха и в трите си мача в Обзор и заслужено триумфираха на върха.
Турнирът бе открит лично от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, който даде и началния удар на първия мач.
Варненци започнаха с труден успех над "Миринекс" (Русе). В мача прехвърчаха доста искри, породени най-вече от съдийските отсъждания, заради които русенци успяха да дръпнат с 2:0. След това обаче "Тича-Хьорман" успя да обърне резултата и в крайна сметка да победи с 5:3 след попадения на Бойко Косев-Бобеца, Цветан Миланов, Тихомир Иванов, Георги Минков и вратаря Костадин Иванов. Във втория си мач тимът от морската столица нямаше проблеми срещу отбора на глухите и го надигра с 6:3 с попадения на Иво Терзиев (два), Цветан Миланов (два), Бойко Косев и Тихомир Иванов. По този начин варненци се класираха на финала срещу победителя от другата група "Академика Микс". Столичани биха СА-МВР с 5:2 и "Варненските момчета" със 7:4.
Във финалния мач тимът от морската стол
© Ole-bg.com
ица игра много силно и красиво и победи с 6:3. Хеттрик в тази среща вкара Иво Терзиев, две попадения добави Тихомир Иванов, а веднъж точен бе Бойко Косев. Един от головете на Терзиев бе със задна ножица, а Тишо и Бобеца реализираха със странични удари.
На трето място остана отборът на Спортната асоциация на МВР, който се справи с "Миринекс", побеждавайки го с 10:3. Пети пък завърши ФК "Г", който надигра изключително трудно "Варненските момчета" с 3:2. Въпреки че останаха на последното шесто място, дебютантите от морската столица оставиха много приятни впечатления с играта си. Освен загубата от "Академика Микс" в групата, те отстъпиха и на СА-МВР с 2:3, но не заради по-слаба игра, а поради малшанс. Варненци на няколко пъти имаха възможност да вкарат при 1:1 и 2:2, но нямаха късмет.
Следващият турнир от държавното по плажен футбол е в София на 11 и 12 юли, а финаният кръг ще се проведе в Албена от 3 до 5 септември.
Съставът на шампионите от първия кръг: Костадин Иванов, Калоян Цветков, Георги Бомбов, Калоян Керанов, Симеон Христов, Павел Адамов, Иван Викторов, Георги Минков, Цветан Миланов, Тихомир Иванов, Иво Терзиев и Бойко Косев.

Източник: вестник "Позвънете"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: