Япония ни тресна на волейбол във Варна!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:13 / 21.06.2009
595
Националният ни волейболен отбор претърпя много тежна и неприятна загуба в тазгодишната Световна лига. Момчетата на Силвано Пранди бяха наказани от считания за аутсайдер отбор на Япония, с 1:3 (16:25, 25:14, 24:26, 21:25) във втори мач от 2-ия кръг в Група "С" на турнира, изгран тази вечер пред близо 3000 зрители в зала "Конгресна" на ДКС във Варна.

Селекционерът на България Силвано Пранди не направи нито една промяна в стартовата шестица в сравнение със срещата вчера. За разлига от него японският му колега Тацуя Уета направи две ромени в състава си. На местата на Такааки Томимацу и Юсуке Мацута започнаха Йошихико Мацумото и Кота Ямамура

Срещата започна равностойно до 6:6, след което Япония дръпна в резултата до първата техническа пауза с 8:6 след атака на Тацуя Фукузава и контра на Кота Ямамура. Японските волейболисти продължиха да играят по-добре и разликата набъбна на 12:8 след сервис в аут на Андрей Жеков и успешна атака на Кунихиро Шимизу, след което Силвано Пранди извади от игра Жеков и на негово място пусна Георги Братоев. Въпреки това последва грешка на българите и 13:8 за "самураите", което накара Пранди да поиска тайм-аут. Независимо от това последва ас на Кунихиро Шимизу и 14:8 за японците. Тази разлика се запази до второто техническо прекъсване, което дойде при 16:11 за японските волейболисти след поредна атака на Шимизу. Гостите от Страната на изгряващото слънце направиха резултата 20:13 в своя полза след сервис в аут на влезлия като резерва Тодор Алексиев и атака през центъра на Кота Ямамура, след което италианският наставник на България Силвано Пранди поиска прекъсване. От това нямаше ефект и волейболистите на Япония увеличи преднината си на 22:13 след блок-аут на Фукузава и атака в аут на Матей Казийски, след което спокойно спечелиха гейма при 25:16 след контраатака на Йошихико Мацумото.

В началото на втората част Силвано Пранди пусна дебютантът Мирослав Градинаров на мястото на Тодор Алексиев и Христо Цветанов вместо Теодор Богданов. Въпреки това японците бързо дръпнаха с 4:0 след две успешни атаки на Кунихиро Шимизу и по една на Йошихико Мацумото и Юта Йонеяма, което принуди Пранди да вземе тайм-аут. Веднага след това българските момчета стопиха разликата на 3:4 след атака на Миро Градинаров, блокада на Андрей Жеков и грешка на съперниците им, но Япония си върна преднината при 6:3 след ас на Шимицу. Разликата се запази до техническото прекъсване, което дойде при 8:5 за гостите след блок-аут на Мацумото. Българските "лъвове" успяха да изравнят при 8:8 след мощни атаки на Владо Николов и Матей Казийски и грешка на японския разпределител Дайсуке Усами, а след това дори дръпнаха с 11:9 след два аса на Казийски. Въпреки тайм-аута, който взе наставникът на "самураите" Тацуя Уета, преднината на българите набъбна на 14:9 след контраатака на Красимир Гайдарски и блокада на Владо Николов. До втората техническа пауза България леко увеличи предимството си на 16:10 след атака в аут на японеца Юта Йонеяма. "Трикольорите" продължиха с добрата си игра и резултатът стана 19:11 след нова блокада на Владо Николов и атака в аут на Кунихиро Шимизу, което накара треньорът на Япония Тацуя Уета да ползва второто си прекъсване. След блокада на Матей Казийски разликата нарастна на 22:13 в полза на българите. В крайна сметка възпитаниците на Силвано Пранди затвориха убедително гейма при 25:14 след две грешки на японските волейболисти.

Третият гейм тръгна много добре за България и след атаки на Миро Градинаров и Матей Казийски, атака в аут на Кунихиро Шимицу и пусната топка на Андрей Жеков поведе с 4:0, което принуди японският селекционер Тацуя Уета да поиска прекъсване. Волейболистите от Страната на изгряващото слънце веднага стопиха разликата на 4:5 след две успешни атаки на Кунихиро Шимизу и грешка в нападение на Владо Николов. До техническата пауза българските момчета си върнаха част от преднината си - 8:5 след поредни успешни атаки на Матей Казийски и Миро Градинаров. Гостите от Япония върнаха две точки и намалиха на 7:8 след атаки на Тацуя Фукузава и Шимицу, а след това дори изравниха при 10:10 след атака в аут на Миро Градинаров. Българските "лъвове" си върнаха преднината при 12:10 след грешка в атака на Кунихиро Шимицу и блокада на Матей Казийски, а след това на 14:11 след блок на Краси Гайдарски. Двата отбора продължиха да играят точка за точка и втората техническа пауза дойде при резултат 16:13 за домакините след мощна атака на Владо Николов. "Самураите" за пореден път стопиха разликата на 15:16 след атака през центъра на Такааки Томимацу и блокада на Дайсуке Усами, а след това даже изравниха при 17:17 след ас на Усами, което накара Силвано Пранди да вземе тайм-аут. Последва ново равенство при 18:18, след което японците дръпнаха с 19:18 след ас на Тацуя Фукузава. Играта продължи точка за точка до 21:20, след което японските волейболисти увеличиха преднината си на 22:20 след нова успешна атака на Шимизу и прекъсване за Силвано Пранди и България. Моментално българите изравниха при 22:22 след две грешки на гостите. Двата състава се "захапаха" и в крайна сметка японците надделяха много трудно с 26:24 след блок-аут на Фукузава и атака в аут на Миро Градинаров, с което поведоха с 2:1.

Четвъртата част започна много добре за японските волейболисти, които бързо поведоха с 3:1 след грешка от сервис на Владо Николов и блокада на Дайсуке Усами, а след това с 5:2 след успешна атака на Тацуя Фукузава, което накара Силвано Пранди да поиска прекъсване. Българските момчета стопиха разликата на 5:6 след атака през центъра на Краси Гайдарски и ас на Андрей Жеков, но техническата пауза дойде при резултат 8:6 за Япония след поредна успешна атака на Фукузава. Играта продължи точка за точка до 12:10, след което разликата набъбна на 13:10 в полза на гостите от Страната на изгряващото слънце след грешка в атака на Краси Гайдарски, а след това на 15:11 след поредна атака на Кунихиро Шимизу. Второто техническо прекъсване дойде при резултат 16:12 за Япония след блок-аут на Тацуя Фукузава. Последваха ас на Фукузава и блок на Юта Йонеяма и 18:12 за японските "самураи". Разликата бе намалена на 16:20 след грешка от сервис на Кунихиро Шимизу и ас на Миро Градинаров, което накара японският треньор Тацуя Уета да вземе тайм-аут. Българите стопиха още изоставането си на 19:22 след успешна атака на влезлия като резерва Цветан Соколов и грешка в нападение на Такааки Томимацу, но силите ни стигнаха до тук. Япония спечели гейма с 25:21 след поредна атака на Кунихиро Шимицу, а с това и мача с 3:1.

За отбора на Япония най-резултатен бе Кунихиро Шимицу с невероятните 27 точки (2 аса и 63% ефективност в атака). Звездата на България Матей Казийски завърши със скромните за него 13 точки (2 аса, 44% ефективност в атака и 42% перфектно посрещане), а волейболист №1 на страната ни за 2008 година Владо Николов приключи с 11 точки (1 блок и 34% ефектиктивност в атака). Дебютантът Мирослав Градинаров направи отлично включване и реализира 5 точки. Така България остана 3-то място във временното класиране на Група "С" с 3 точки, колкото има и Япония, която е на последното 4-то място. След тази загуба шансовете на момчетата на Силвано Пранди за класиране на финалите в Белград са вече почти нулеви. Следващата седмица "трикольорите" гостуват на Русия в Хабаровск, а японците приемат Куба.

БЪЛГАРИЯ - ЯПОНИЯ 1:3 (16:25, 25:14, 24:26, 21:25)
БЪЛГАРИЯ:
Андрей Жеков 4, Владимир Николов 11, Матей Казийски 13, Теодор Богданов 1, Красимир Гайдарски 7, Методи Ананиев 1 – Теодор Салпоров-либеро (Георги Братоев, Тодор Алексиев 1, Христо Цветанов 4, Мирослав Градинаров 5, Цветан Соколов 3, Светозар Иванов 1)
Старши-треньор:
Силвано Пранди (Италия)
ЯПОНИЯ:
Кота Ямамура 3, Йошихико Мацумото 7, Тацуя Фузукава 17, Юта Йонеяма 6, Дейсуке Усами 5, Кунихиро Шимизу 27 – Юсуке Ино-либеро (Такааки Томимацу 3, Юта Абе, Такахиса Отаке, Юсуке Мацута)
Старши-треньор:
Тацуя Уета.



Източник: Sportal.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).