Мартин Пенев сменя Алексиев в състава за Русия и Япония

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:17 / 22.06.2009
466
Националният селекционер на българския отбор по волейбол Силвано Пранди направи рокади в отбора преди гостуванията на Русия и Япония от Световната лига. Мартин Пенев се завръща в групата на мястото на посрещача Тодор Алексиев. В срещите от третия и четвъртия кръг на предварителна група "C" в 20-ото юбилейно издание на престижния комерсиален турнир ще играе и бившият състезател на "Черно море-БАСК" Мирослав Градинаров, който остави добро впечатление с представянето си срещу Япония във втория мач във Варна.
Групата на България за четирите мача в Русия и Япония са Андрей Жеков, Георги Братоев, Христо Цветанов, Красимир Гайдарски, Теодор Богданов, Светозар Иванов, Матей Казийски, Методи Ананиев, Мартин Пенев, Мирослав Градинаров, Владимир Николов, Цветан Соколов Теодор Салпаров и Владислав Иванов.
Италианският специалист днес привика на сбирка играчи и помощници. Професорът освободи трима от българските си помощници - Виктор Карагьозов, Северин Димитров и Борислав Крумов. Родните специалисти обаче ще се върнат в лагера на националния тим след края на Световната лига за следващите надпревари – световни квалификации и европейско първенство.
На подготовка във Варна, но извън състава за Световната лига, остават Боян Йорданов, Виктор Йосифов, Иван Колев, Иван Станев, Тодор Алексиев, Дани Милушев и Пламен Константинов. Професора освободи от "Б" отбора Бойко Бонев и Стойко Ненчев.
Стана ясно, че българският национал Владимир Николов е с най-челно класираният в индивидуалните класации след втория кръг в Световната лига. Диаогналът на "Кунео" е трети в листата на реализаторите със 75 точки. Лидер е отбелязалият общо 48 точки срещу нашите Кунихиро Шимидзу (Япопиния) с 84. Втори е крайният нападател на Куба Йоандри Леал със 78 точки. Матей Казийски заема четвъртата позиция при изпълнителите на сервис с 8 аса и 0,50 средно на гейм. Водач в класацията е Вилфредо Леон (Куба). В другите елементи отборът ни бележи сериозно отстъпление, като единствено Андрей Жеков е подобрил показателите си при разпределителите и вече е 11-и.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).