Живко Великов: Не съм предател, оставам в клуба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:30 / 26.06.2009
1534
Изпълнителният директор на Спартак Живко Великов разкри, че 2 128 986 лева от дълговете на "соколите" са към шефа на "Росойл" и ФК "Черноморец" (Бс) Митко Събев, 400 000 е евентуалната сума за акт след данъчна ревизия на клуба за периода 2003/2008, който ще излезе в края на юли, 280 000 е дългът към Агенцията за държавни вземания, 400 000 са към Спортен комплекс АД, а 350 000 са моментните разходи.
Той коментира също,че посочената сума от Добрин Добрев за бюджет през изминалия сезон, конкретно за сметки през сезона е доста по-ниска, тъй като много от средствата били за погасяване на стари задължения. "През миналото лято нямахме една стотинка, но направихме някои глупости като взимането на лизинг на играчи от "Локомотив" (Мездра), както и привличането във втория кръг на Стойко Сакалиев и Диян Дончев. Освен това постоянно ни запорираха сметките заради стари дългове към Бойко Величков, Дениран Ортега, сметки към хотели и други. От години финансовото състояние на клуба не е розово, тъй като покриваме дълговете на предходни собственици не само към футболисти, но и към институции", поясни Великов.
Той се е отказал от напускането на "Спартак", което бе обявил за заседанието на Съвета на директорите утре. "Не съм предател и няма да избягам от отговорност. Гарантирам, че "Спартак" няма да потъне. Благодарим на г-н Добрев, който ни помогна в много тежък момент. Имаме силни хора, преговаряме с други бизнесмени. Освен това сме разсрочили всички задължения, а и много от тях може и да отпаднат. Поради тази причина нямаме проблеми с взимането на лиценза в БФС. Аз специално проблеми не виждам", категоричен бе Великов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).