Юноши - От Левски опитали да измъкнат играч на Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:34 / 26.06.2009
3617

Цветан Караколев предизвика интереса на "сините" с добрите си изяви със "зелено-бялата" фланелка

От Левски са се опитали да измъкнат юношата на "моряците" Цветан Караколев. Роденият през 1994 г. футболист на Черно море предизвикал интереса на шампионите, след като показва постоянство и завидни умения за възрастовата си група. Както е известно, Цецо и съотборниците му отпаднаха от "сините" в 1/2-финала на републиканското първенство с общ резултат 1:3 и Левски продължи за финала. Интересът на "сините" е от миналата година, но родителите на Караколев не го пускат да замине за София. "Няма как да го пусна, при положение че условията в школата на "Черно море" са идеални и се вижда, че хората работят с огромна перспектива", заяви бащата на футболиста Стефан Караколев. След като удрят на камък при офанзивата по привличането на Цецо, от лагера на "сините" се насочват към друг бранител на Черно море - Слави Сталев. Засега не е ясно дали Сталев ще премине в редиците на столичани.

Играчът: Мечтая за представителния отбор

Освен че иска да играе само за Черно море, Цветан Караколев е и фен на Манчестър Юнайтед. Любимците му са Рио Фърдинанд и Неманя Видич.

- Разкажи ни за мачовете с Левски!

- Единствено малшансът ни попречи да елиминираме "Левски". Във Варна загубихме заради наша грешка. Не знам и не мога да разбера защо не успяхме на стадиона под моста да се представим по-добре.

- Какво не ви достигна в реванша? Паднахте с 1:2, но можеше и да победите?

- Имахме своите положения. В началото на мача от корнер, отново сгрешихме и така ни вкараха гола. През втората част започнахме добре. И от ъглов удар аз изравних резултата. Малко след това отново от статично положение имах още една възможност да вкарам гол, но топката се отби в гредата. При една контра пък Левски успя да отбележи второто си попадение.

- Как се ориентира към школата на Черно море?

- Аз започнах да тренирам в школата на "Брева". Имахме мач срещу "Черно море" и ме харесаха. Така се озовах при "моряците". Минах през тренорите Ганчев, Митов и вече наставник ни е Тодор Каменов. Всеки остави следа върху развитието ни.

- Доволен ли си от работата в школата на "Морето"?

- Няма как да не сме доволни. Имаме си тренировъчната база. Имаме си екипите както за официални мачове, така и за тренировките.

- Кои отбори се открояват във вашата възрастова група?

- Ние, Левски и Литекс сме на едно ниво. Всички други са преодолими съперници.

- Срещу "Спартак" какъв ти е балансът?

- Имам 6 мача срещу градския съперник. 4 пъти ги бихме, 1 път свършихме наравно и 1 загубихме след дузпи.

- Мечтаеш ли един ден да облечеш "зелено-бялата" фланелка на представителния отбор?

- Да, разбира се.

- Кои са любимите ти играчи?

- Рио Фърдинанд и Неманя Видич.

- И двамата са футболисти на Манчестър Юнайтед. Заради Бербатов ли им симпатизираш?

- Не. Аз от малък съм привърженик на "червените дяволи".

Родителите

"Добре се справиха момчетата. При смяната на треньора се получи доста напрегнат момент. Нормално беше децата да се притеснят, но важното е, че не се стигна до някакви големи катаклизми. Все пак участие в 1/2-финала на първенството изобщо не е малко. Адаптацията беше направена за много малко време. Отборът и новият треньор излязоха с чест от мачовете с Левски. Синът ми играе в Черно море и аз съм черноморец. Преди 2 години беше играл срещу Левски и оттогава има интерес към него. Цецо израсна при Димитър Митов, добре се представяше и беше титуляр. Не знам защо го смениха, поради простата причина, че не съм в кухнята. Пожелавам успех и на Тодор Каменов, дано да изведе децата до по-големи върхове", каза Стефан Караколев. "Радвам се и съм изключително горда с изявите на сина си. Мисля, че Цецо може да се пази от контузии, а и досега не е показвал склонност към насилие в играта. Бях много скептично настроена, когато разбрах, че е толкова запален по футбола. Покрай него и аз се привързах към този спорт. Вече и аз съм черноморка", добави майката на футболиста Миглена, която по професия е учител по химия.

За спомен

Първите му футболни обувки така и не стигат до терена. Когато го записват в школата на Брева, Цецо не успява да играе цял сезон, а през следващия номерът на крака му вече е съвсем различен. Така футболните обувки Умбро остават на стената за спомен от първите му футболни стъпки.



Източник: Калоян Златков, в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).