Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Волейнационалите удариха Русия като гости
Автор: Екип Varna24.bg 20:05 / 27.06.2009Коментари (0)595
©
Националният ни волейболен отбор записа много ценна и важна победа в 20-то юбилейно издание на Световната лига. Възпитаниците на Силвано Пранди надиграха тотално бронзовите медалисти от Олимпиадата в Пекин - Русия, с 3:1 (31:29, 16:25, 25:23, 25:20) в първи мач от 3-ия кръг в Група "С" на турнира, игран пред близо 7000 зрители в зала "Платенум арена" в далечния Хабаровск.

Италианският селекционер на България Силвано Пранди заложи на същата стартова шестица, която бе обявил ден по-рано, но само разпределителят и капитан Андрей Жеков започна с лека контузия в глезена получена на последната тренировка преди мача. От друга страна колегата му Даниеле Баньоли направи две промени в стартовия си състав в сравнение с предварително обявените имена. На мястото на Евгений Сивожелез започна капитана Сергей Тетюхин, а вместо 217-сантиметровият Алексей Казаков

Срещата започна равностойно, но след грешка на Владимир Николов и успешна атака на Семьон Полтавский Русия поведе с 5:3. Играта продължи точка за точка и първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:6 за "Сборная" след сервис в аут на капитана ни Андрей Жеков. Постеенно България успя да изравни при 10:10 след контраатака на Мирослав Градинаров и блокада на Светозар Иванов, но руснаците веднага си върнаха преднината и дори леко я увеличиха на 13:10 след ас на Юрий Бережко и блокада на Алексиев, което накара Силвано Пранди да поиска тайм-аут. Въпреки това разликата набъбна на 15:11 след сервис в аут на Градинаров, след което Пранди пусна на негово място Методи Ананиев. Втората техническа пауза дойде при 16:12 за руските волейболисти след грешка от сервис точно на Ананиев. Българските момчета леко стопиха изоставането си на 15:18 след ас на Андрей Жеков, което принуди италианския наставник на Русия Даниеле Баньоли да вземе тайм-аут. Независимо от това българските "лъвове" отново успяха да изравнят при 20:20 след атака в аут на Семьон Полтавский и ас на Красимир Гайдарски. Последва ново равенство при 21:21, след което "Сборная" дръпна за пореден път в резултата с 23:21 след блокада на Алексей Кулешов и грешка на българите и второ прекъсване за Силвано Пранди. "Трикольорите" стигнаха отново до равенството при 24:24 след две атаки на Матей Казийски. Двата отбора се "хванаха за гушите" и играта продължи точка за точка до 29:29, но в крайна сметка момчетата на Силвано Пранди надделяха с 31:29 след мощна атака на Владо Николов и грешка в нападение на Александър Волков.

Волейболистите на Русия бързо поведоха с 2:0 след успешни атаки на Юрий Бережко и Семьон Полтавский, а след това с 4:1 след блокада на Александър Волков. Българите веднага върнаха две след отлични отигравания на Методи Ананиев, но "Сборная" си възстанови преднината и дори я увеличиха на 8:4 след грешки на Владо Николов и Зарко Иванов. Постепенно разликата се смъкна до 9:10 след две блокади на Краси Гайдарски и ас на Матей Казийски. Българските "лъвове" продължиха да играят добре и успяха да изравнят при 14:14 след атаки на Зарко Иванов и Владо Николов. Въпреки това второто техническо прекъсване дойде при резултат 16:14 за Русия след ас на капитана Сергей Тетюхин. Разликата се увеличи на 18:15 за "Сборная" след ас на Волков, което принуди Силвано Пранди да вземе тайм-аут. След две поредни успеешни атаки на Семьон Полтавский и блокада на влезлия като резерва 217-сантиметров Алексей Казаков резултатт стана 21:16, което Силвано Пранди да поиска второ прекъсване. Въпреки това разликата нарастна на 23:16 след атака в аут на Владо Николов и ас на руския разпределител Сергей Гранкин, след което Русия спокойно затвори гейма при 25:16 след мощна атака през центъра на Алексей Казаков и 1:1.

Русия дръпна с 2:0 след две атаки на Алексей Казаков, но България веднага обърна резултата до 4:2 в своя полза след успешни атаки на Матей Казийски и Методи Ананиев и две грешки на домакините, което накара италианският наставник на "Сборная" Даниеле Баньоли да вземе тайм-аут. Руските волейболисти веднага успяха да изравнят при 4:4 след единична блокада на Казаков срещу Казийски. Играта продължи точка за точка и първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за България след атака по правата на Матей Казийски. Последва ас на Казийски
©
и 9:7 за българските "лъвове". Руснаците съумяха да изравнят при 10:10 след атака на капитана Сергей Тетюхин и грешка на Андрей Жеков. България си върна преднината при 14:11 след атака на Владо Николов, ас на Методи Ананиев и грешка на домакините. Разликата се запази до втората техническа пауза, която дойде при 16:13 за "трикольорите" след блок-аут на Матей Казийски. "Сборная" стопи разликата до 17:18 след атака и блокада на Алексей Казаков, което принуди Силвано Пранди да вземе тайм-аут. Това явно даде ефект и България си възстанови преднината при 20:17 след блок-аут и блокада на Методи Ананиев. Разликата нарастна на 23:19 след поредна успешна атака на Владо Николов и ас на Зарко Иванов и прекъсване за Русия и Даниеле Баньоли. Домакините намалиха на 23:24 след блокада на Александър Волков и атака на Евгений Сивожелез, но в крайна сметка българските "лъвове" спечелиха гейма с 25:23 след мощна атака на Владо Николов.

Българските момчета започнаха отлично четвъртата част и бързо поведоха с 5:2 след блокада на Зарко Иванов, контраатака на Краси Гайдарски и грешка на Семьон Полтавский, което накара италианския селекционер на "Сборная" Даниеле Баньоли да поиска тайм-аут. Въпреки това България увеличи леко преднината си до първото техническо прекъсване на 8:4 след блок-аут на Владо Николов. Руските волейболисти постепенно стопиха разликата до 9;10 след атака и ас на Евгений Сивожелез и блокада на Алексей Казаков, което накара Силвано Пранди да вземе прекъсване. "Трикольорите" си върнаха предимството си при 13:10 след атака в аут на Сивожелез и контраатака на Зарко Иванов след два отлично изпълнени сервиса на Методи Ананиев. Независимо от тайм-аут, който взе Даниеле Баньоли разлика се увеличи на 15:10 в полза на България след единична блокада на Матей Казийски срещу Полтавский и ас на Методи Ананиев. Руснаците върнаха три точки след успешна атака на Сергей Тетюхин и грешка на Владо Николов, но втората техническа пауза дойде при резултат 16:13 за българите след нова успешна атака на Казийски. Момчета на Силвано Пранди увеличиха преднината си до 19:14 след пусната топка на Андрей Жеков и блокади на Владо Николов и Матей Казийски. Русия намалиха на 19:22 след атака на влезлия като резерва Максим Михайлов и тройна блокада и тайм-аут за Силвано Пранди. Това видимо успокои българските момчета и те успешно затвориха гейма при 25:20 след сервис в аут на Евгений Сивожелез и невероятен блок-аут на Матей Казийски, а с това и мача с 3:1.

Най-резултатни за българите бяха звездата на отбора Матей Казийски и волейболист №1 на страната за 2008 година Владимир Николов с по 19 точки. Казийски също така има 3 блока, 2 аса и 52% ефективност в атака, а Владо Николов се отчете с 2 блока и 41% ефективност в атака. Отлично включване направи и Методи Ананиев, който влезе още в средата на първия гейм на мястото на Мирослав Градинаров. Капитанът на Левски-Сиконко завърши с 15 точки (3 блока и 2 аса) и благодарение на невероятните си изяви в атака бе обявен за най-полезен играч (MVP) на мача. За отбора на Русия Семьон Полтавский реализира 18 точки (2 блока и 41% ефективност в атака).

По този начин България запази 3-то място във временното класиране на Група "С" с 6 точки, а Русия остана на 2-ро място с 9 точки. Едноличен лидер е съставът на Куба с 12 точки след днешната победа над Япония като гост с 3:0 гейма. Вторият мач между "Сборная" и момчетата на Силвано Пранди е утре (28 юни) от 10:00 часа българско време в Хабаровск като срещата отново ще бъде давана пряко по БНТ 1.
 

РУСИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:3 (29:31, 25:16, 23:25, 20:25)
РУСИЯ: Сергей Гранкин, Семьон Полтавский, Сергей Тетюхин, Александър Волков, Юрий Бережко, Алексей Кулешов - Алексей Вербов-либеро (Максим Михайлов, Александър Бутко, Евгений Сивожелез, Алексей Казаков)
Старши-треньор: Даниеле Баньоли (Италия)
БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Владимир Николов, Матей Казийски, Красимир Гайдарски, Мирослав Градинаров, Светозар Иванов - Теодор Салпаров-либеро (Методи Ананиев, Цветан Соколов, Христо Цветанов)
Старши-треньор: Силвано Пранди (Италия)

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: