Слаби хандбални съдии ощетиха Локо, ще отнесат голямо наказание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:28 / 28.06.2009
470
"Железничарите" взеха само бронз при мъжете след варненско дерби срещу Спартак

 

Жестоко да бъдат наказани братя Костови, ще настоява хандбалният Локомотив. Поводът е, че варненци бяха брутално ощетени от двамата рефери при загубата с 23:24 от Добруджа в полуфинален мач за Купата на България в Добрич в събота вечерта. "В началато на другата седмица пускам жалба до федерацията, придружена с видеоматериал. Нека шефовете на централата сами да решат каква санкция да наложат на арбитрите, но мисля, че не трябва да е под 6 месеца", заяви шефът на Локо, Емил Стайков. Той уточни, че съдийският произвол започнал след 20-ата мин на второто полувреме, когато варненци върнали 4-5 гола пасив. "Оттук до края Костови бяха централните нападатели на съперника. Върхът в тенденциозните им отсъждания беше в последните секунди. Тогава не отсъдиха дузпа за учебник в наша полза за професионален фаул срещу Борислав Борисов. Вместо това ни дадоха 9-метров удар. При изтекло време преди изпълнението домакините направиха 3 смени, което не е разрешено и е формално нарушение. Така само в рамките на секунди сме тотално ощетени два пъти", допълни Стайков. Последният похвали всички хандбалисти на Локо за игровото им поведение. "Страхотно играха момчетата и аз им благодаря. Жалко, че съдиите погребаха труда им", завърши Стайков. Любопитно е, че Костови трябвало да свирят първия двубой от финалния турнир между СКХ ДЮ и Спартак, но край село Игнатиево колата им се счупила. На помощ се притекъл хандбален деятел, който ги откарал с личния си автомобил до Добрич.

Така хандбалистите на Локомотив се класираха трети за Купата на България, след като в малкия финал надиграха градския си съперник Спартак с 36:28 (18:15) в Добрич. Това бе първият мач между двата отбора след близо 3-годишно прекъсване. Най-резултатен от победителите беше Борислав Борисов с 9 гола. "След като бяхме ощетени в събота, сега трябваше да устоим психически и го направихме. В средата на второто полувреме се откъснахме с 10 гола и решихме мача. Не съм доволен обаче, че завършихме трети, тъй като имахме по-големи амбиции в турнира", заяви треньорът на Локо Христо Йорданов.

"Не сме се сработили, съставът далеч не е оптимален. Затова и самият факт, че можеxмe да вземем медал, е достатъчен успех", коментира наставникът на спартаклии Пенко Златев.



Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).