Нов успех за плувците на "Черно море-Армеец"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:35 / 28.06.2009
548

Комплекс "Приморски" във Варна прие поредна надпревара от държавния ни шампионат. На старт от първенството застанаха плувците (юноши и девойки) младша възраст. От треньора на "Черно море-Армеец" Борислав Георгиев разбрахме, че групата плувци на водещия варненски клуб е включвала 12 състезатели.

"Черно море-Армеец" спечели бронз чрез Николай Кунчев на 1500 м, който в дисциплината кроул спря хронометрите на 18,50 мин. Отборът има и две 4-ти места. Така след проведените първенства на открито медалите на "Армейците" вече наближават 40.
Друг клуб от морската столица - "Торпедо" се добра до 3 бронза. Основна заслуга за това има Силвия Иванова.

Гостуващите състезатели, които нямаха 4-годишна пауза в подготовката заради ремонт на басейна, счупиха и два национални рекорда с 10-годишна давност - на 50 м свободен стил и  елфин. Така се сбъдна пожеланието на кмета на Варна Кирил Йорданов при откриването на новата времеизмервателна апаратура "Омега". Градоначалникът пожела нови рекорди за комплекса и само след месец те вече са факт. Друг е въпросът, че в момента градът ни има 8 действащи плувни клуба, а както виждаме от резултатите, само 2 имат реален принос в спортния живот на морската столица. А базата е най-добрата в страната, ползва се безплатно.

Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).