11 футболисти на участник в Лига Европа пипнаха COVID-19, УЕФА реагира мигновено

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
13:15 / 27.08.2020
1709
УЕФА отложи мача от турнира Лига Европа между Макаби (Хайфа, Израел) и босненския Железничар (Сараево), който трябваше да се играе днес. Причината е, че петима футболисти на гостите са дали положителен тест за коронавирус при пристигането си в Израел.

Министерството на здравеопазването предупреди граничните власти на Израел да бъдат максимално прецизни с изследванията на босненските играчи, след като шестима техни футболисти още на територията на Босна и Херцеговина са били с положителна проба за коронавирус. Сега нови петима са установени на летището в Лод.

"Тези резултати означават, че има активно огнище на коронавирус в отбора и следователно провеждането на мача Макаби Хайфа - Железничар така, както е планирано, представлява опасност за здравето на всички, които вземат участие", коментира професор Итамар Грото, генерален директор на агенция към министерството на здравеопазването.

Той потвърди, че отборът на Железничар може да се върне незабавно с чартърния си полет в Босна и Херцеговина, ако желае това, съобразно предписаните мерки за такива случаи.

Макаби (Хайфа) и изпълнителният директор на футболната федерация на Израел Ротем Камер обявиха, че най-вероятно УЕФА ще насрочи срещата за друга дата. Ако новата дата съвпада с ангажимент във вътрешния календар, то съответната национална федерация ще се съобрази с това.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).