Пиронкова пак изуми света! Личен рекорд в Ню Йорк и четвъртфинал със Серина Уилямс

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
23:50 / 07.09.2020
1913
Цветана Пиронкова продължава да изумява световния тенис с великолепното си представяне на турнира от Големия шлем - US Open. Чаровната пловдивчанка вече е на четвъртфинал в Ню Йорк, след като победи французойката Ализе Корне  (№56 в света) с 6:4, 6:7(5), 6:3 в маратонска епична битка.

Това е първо достигане на Цвети до 8-те най-добри тенисистки в US Open. В спор за място на полуфиналите тя ще се изправи срещу Серина Уилямс, която победи много трудно гъркинята Мария Сакари с 2:1 сета.

Пиронкова се завърна в официалния тенис след 3-годишно прекъсване, като до този момент прегази последователно Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне. За последен път българката игра срещу Серина Уилямс преди цели 5 години.

Мачът срещу французойката на "Луис Армстронг Стейдиъм" продължи 2 часа и 50 минути. В първия сет при резултат 4:4 Цвети проби съперничката си, а след това сервира успешно и затвърди пробива за 6:4.

Втората част започна чудесно за нашето момиче, което отново проби и поведе с 2:0. След това пловдивчанката имаше няколко възможности да поведе с 3:0, но не успя и последва тежка игрова криза, а Корне дръпна с 4:2. Тук Цвети показа характер и обърна до 5:4, но пропусна мачбол и отново се стигна до равенство.

Така изходът трябваше да се разреши след тайбрек, който Корне спечели със 7:5.

В третия сет Цвети проби два пъти съперничката си и я отказа при 6:3.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).