
ЗАРЕЖДАНЕ...
Забравете за диетата! Тази закуска е твърде изкушаваща, за да й устоите | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: За тестото: - 270 мл мляко - 60 г масло - 500гр брашно - 50 г захар - 1 опаковка ванилова захар - 1 щипка сол - ½ кубче прясна мая За плънката: - 100 гр размекнато масло - 70 г захар - 2 - 3 ч.ч канела За глазурата: - 70 г крема сирене - 1 с.л размекнато масло - 1 с.л пудра захар Начин на приготвяне: Стъпка 1: Загрейте млякото и маслото в тенджера, като изчакате маслото се разтопи. Смесете брашното, захарта, ваниловата захар и солта в купа. Натрошете маята. Добавете хладко мляко и бъркайте тесто за 5 минути, докато стане гладко. Оставете да почине покрито за 45 минути. През това време намаслете кръгла форма за печене. Стъпка 2: Омесете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и го разточете на правоъгълник (приблизително 40 х 30 см). За плънката разбийте мекото масло, добавете захарта и канелата. Правоъгълника се намазва на тънко с канелено масло. Оставете ок. 1 см тънък свободен ръб. Навийте на руло откъм дългата страна, пише einfachbacken.de. Стъпка 3: Нарежете с остър нож тестото на 10 филийки. Поставете отделни резени във формата. Покрийте и оставете да почине за 30 минути. Загрейте фурната на 180 градуса (фурна с вентилатор: 160 градуса). Печете за ок. 25 минути. Оставете леко да се охлади. Стъпка 4: За глазурата разбийте всички съставки и нанесете тънък слой върху хладките канелени рулца. Най-добре да се сервира веднага. По рецептата се получават около 10 охлюва. * Алтернатива на глазурата с крема сирене Ако предпочитате да не използвате глазура, можете просто да поръсите канелените рулца с малко пудра захар. |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg