Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Военен прокурор ловува и царува в кухнята
Автор: Екип Varna24.bg 10:27 / 03.07.2009Коментари (0)627
Наследник на артистична фамилия, чиито корени от Македонския край обаче стигат до прадядовци комита и опълченец на Шипка, е военно-окръжният прокурор на Варна подп. Владимир Чавдаров. Той акостира край морето през 2005 г., след като Висшият съдебен съвет го утвърди на поста. Преди това подп. Чавдаров бе зам.-председател на Софийската военно-окръжна прокуратура, а още по-преди - военен следовател и дори адвокат. "Времената бяха мутренски и търговската жилка в тази професия не ми допадна", признава сега военният магистрат.

В почти непозната Варна той откри веднага нови приятели и попълни колекцията си от ловни подвизи и оръжия. Подп. Чавдаров е член на пирдопската ловна дружинка, но заради разстоянията ходи да бие прасета и пъдпъдъци в Тервелско, край Попово, Търговищко, и до Черни Лом - където го поканят. Ако не е зает, ходи на лов всяка събота и неделя. Вече 6 години броди из горите, но не обича да е в компания с високопоставени лица, защото "все ти искат нещо".

Според прокурора под пагон авджилъкът помага човек да се отърси от умората и лошите емоции. "По-добре е от фитнес да си сред природата, а е и голямо вървене, бягане", пали се подп. Чавдаров. Голямо удоволствие е, когато, каталясали, ловците се съберат край софрата и всеки извади, каквото дал Бог. "Ловецът, както и адвокатът може да лъже безнаказано, а и всички му вярват", шегува се военно-окръжният прокурор.

"Освен фазани и зайци, имам лично убити 5-6 прасета. Последното е от септември м. г. и беше към 240 кг. Сам го отстрелях край Тервел с моята "Мозберг", хвали се подп. Чавдаров. Той предпочита гладкоцевно оръжие, а не нарезно, защото и животните трябвало да имат шанс. След братската делба всеки от ловците отнася вкъщи своя пай от убитото животно. Подп. Владимир Чавдаров знае тайните как се готви "диво" месо - жив мускул с малко сланина, как се прави марината. Най-добре той се справя с рецептата за прасе по ловджийски - с моркови, шпековано с чесън, с картофи, с много лу к, в гювеч. Сред кулинарните му върхове обаче е пълнен патладжан с пъдпъдъци на фурна. "Накрая слагаш капачето и - в тавата", въодушевява се магистратът.
Друга тръпка на подп. Владимир Чавдаров е колекционерството на оръжия. За професионални качества и успехи в битката с престъпността от МВР през февруари го наградиха с пистолет "Глог 26". Той обаче има още един - "Глог 17", на кръста носи в кобур "Макаров", а в касата си държи и револвер "Таурус".

Благородството задължава

"Затова ходим с оръжие, в костюм и вратовръзка, а не по дънки или къси панталонки." Към "благородството" спада и белогвардейската мелодия "Господа офицери", качена на мобилния телефон на подп. Чавдаров. "Мразя чалгата и шофьорът ми веднага сменя радиостанцията, щом се кача в служебната кола", уточнява той. Друга колекционерска линия за него са старинните оръжия от 17 - 19 в., сред които има ценен белгийски наган от 1762 г. Сред предметите, на които държи, е и шпага от 1850 г., произведена във фабриката на швейцарските майстори "Хоб и синове" в Санкт Петербург.

За разлика от други магистрати, които се затрудняват при работа с компютри и в интернет, подп. Чавдаров се чувства в напълно свои води. Той свободно качва снимки, тегли филми, ползва чата и скайпа, общува с приятели във Фейсбук и Нетлог и търси информация по работа от различни институции, за което иначе би загубил много време.
Сред най-новите хобита на подп. Владимир Чавдаров е да ходи на плаж в диви кътчета на юг от Варна. Любими места са му местностите Паша дере, Карабурун, Горица, Черноморец.

Източник: в. "Морски Труд"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Български тенис
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: