Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Военен прокурор ловува и царува в кухнята
Автор: Екип Varna24.bg 10:27 / 03.07.2009Коментари (0)627
Наследник на артистична фамилия, чиито корени от Македонския край обаче стигат до прадядовци комита и опълченец на Шипка, е военно-окръжният прокурор на Варна подп. Владимир Чавдаров. Той акостира край морето през 2005 г., след като Висшият съдебен съвет го утвърди на поста. Преди това подп. Чавдаров бе зам.-председател на Софийската военно-окръжна прокуратура, а още по-преди - военен следовател и дори адвокат. "Времената бяха мутренски и търговската жилка в тази професия не ми допадна", признава сега военният магистрат.

В почти непозната Варна той откри веднага нови приятели и попълни колекцията си от ловни подвизи и оръжия. Подп. Чавдаров е член на пирдопската ловна дружинка, но заради разстоянията ходи да бие прасета и пъдпъдъци в Тервелско, край Попово, Търговищко, и до Черни Лом - където го поканят. Ако не е зает, ходи на лов всяка събота и неделя. Вече 6 години броди из горите, но не обича да е в компания с високопоставени лица, защото "все ти искат нещо".

Според прокурора под пагон авджилъкът помага човек да се отърси от умората и лошите емоции. "По-добре е от фитнес да си сред природата, а е и голямо вървене, бягане", пали се подп. Чавдаров. Голямо удоволствие е, когато, каталясали, ловците се съберат край софрата и всеки извади, каквото дал Бог. "Ловецът, както и адвокатът може да лъже безнаказано, а и всички му вярват", шегува се военно-окръжният прокурор.

"Освен фазани и зайци, имам лично убити 5-6 прасета. Последното е от септември м. г. и беше към 240 кг. Сам го отстрелях край Тервел с моята "Мозберг", хвали се подп. Чавдаров. Той предпочита гладкоцевно оръжие, а не нарезно, защото и животните трябвало да имат шанс. След братската делба всеки от ловците отнася вкъщи своя пай от убитото животно. Подп. Владимир Чавдаров знае тайните как се готви "диво" месо - жив мускул с малко сланина, как се прави марината. Най-добре той се справя с рецептата за прасе по ловджийски - с моркови, шпековано с чесън, с картофи, с много лу к, в гювеч. Сред кулинарните му върхове обаче е пълнен патладжан с пъдпъдъци на фурна. "Накрая слагаш капачето и - в тавата", въодушевява се магистратът.
Друга тръпка на подп. Владимир Чавдаров е колекционерството на оръжия. За професионални качества и успехи в битката с престъпността от МВР през февруари го наградиха с пистолет "Глог 26". Той обаче има още един - "Глог 17", на кръста носи в кобур "Макаров", а в касата си държи и револвер "Таурус".

Благородството задължава

"Затова ходим с оръжие, в костюм и вратовръзка, а не по дънки или къси панталонки." Към "благородството" спада и белогвардейската мелодия "Господа офицери", качена на мобилния телефон на подп. Чавдаров. "Мразя чалгата и шофьорът ми веднага сменя радиостанцията, щом се кача в служебната кола", уточнява той. Друга колекционерска линия за него са старинните оръжия от 17 - 19 в., сред които има ценен белгийски наган от 1762 г. Сред предметите, на които държи, е и шпага от 1850 г., произведена във фабриката на швейцарските майстори "Хоб и синове" в Санкт Петербург.

За разлика от други магистрати, които се затрудняват при работа с компютри и в интернет, подп. Чавдаров се чувства в напълно свои води. Той свободно качва снимки, тегли филми, ползва чата и скайпа, общува с приятели във Фейсбук и Нетлог и търси информация по работа от различни институции, за което иначе би загубил много време.
Сред най-новите хобита на подп. Владимир Чавдаров е да ходи на плаж в диви кътчета на юг от Варна. Любими места са му местностите Паша дере, Карабурун, Горица, Черноморец.

Източник: в. "Морски Труд"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: